Mental Balance
Holdforløb ved psykolog
I samarbejde med ACT Partner Psykologklinik tilbyder vi forløbet "Mental Balance" - et holdforløb, hvor vi mødes 6 gange á 2 timer. På forløbet, og mellem mødegangene, arbejder vi med at lære værktøjer til at håndtere stress og stressudløsende situationer. Vi fokuserer på at forebygge og håndtere stress samt at mestre hverdagens belastninger.
Hvem kan deltage?
Borgere i alderen 18-65 år, der opfylder et eller flere af følgende kriterier:
- Oplever tidlige tegn på stress og ønsker at lære redskaber til at håndtere det.
- Har udfordringer med at opretholde deres mentale balance i hverdagen og ønsker redskaber til at forbedre det.
Tilmelding
LUKKET for tilmelding til forsamtale
For at sikre at "Mental balance" er det rette tilbud til dig, skal du inden opstart have en samtale med én af Sundhedscenterets sundhedskonsulenter.
Du kan tilmelde dig en forsamtale til forløbet her.
Datoer for kurset
Kurset starter op onsdag den 23. april 2025 fra kl. 16-18 og forløber over 6 gange. Det forudsætter dog, at du har været til forsamtale, og at du efterfølgende har fået en plads på holdet.
Temaer på kurset
Stop op, mærk efter og reagér
Det første tema på kurset handler om, at stoppe op og mærke efter. Vi lever som regel vores liv, hvor det handler om at identificere en udfordring og hurtigst muligt komme tilbage på sporet igen, for at overholde alle vores forpligtelser. Det gør, at vi ikke altid får identificeret udfordringerne og derfor heller ikke planlagt en passende strategi.
I dette tema vil deltagerne lære at komme tættere på deres egne behov, både gennem mindfulness-øvelser og ved at definere deres mål for kurset og fremtiden.
Når tankerne larmer
.
Pas på dig selv i hverdagen
På rejsen mod bedre trivsel er det afgørende, at der er synlige tegn i hverdagen på, at vi bevæger os i den rigtige retning. Derfor er det nødvendigt at bryde den enkeltes mål ned til konkrete handlinger, som kan implementeres i hverdagen.
Det er ikke altid afgørende, at de valgte handlinger er de helt rigtige. Nogle gange handler det om bevidsthed og små justeringer i handlinger. Det kan være så simpelt som at huske at trække vejret, hvilket kan virke banalt og klichéfyldt, men for nogle kan det være en vigtig handling. For andre kan det være noget helt andet.
Vi kan hjælpe hinanden med at undersøge, hvad der bringer os tættere på, vi gerne vil, og hvad der typisk fjerner os fra det.
Gør det, der giver mening
Fra at kigge på de små handlinger i hverdagen, der kan gøre en forskel for os, så hiver vi nu perspektivet op og drøfter, hvordan vi kan skabe langsigtede forbedringer i vores liv.
Der kan være mange grunde til at stress og ubehag opstår. Men det er typisk altid et tegn på, at noget i livet kræver, at man kigger på det. Noget som måske inden da, har været for vanskeligt og uoverskueligt at se sig ud af.
Derfor er en periode med mental ubalance typisk et vink med en rigtig ubehagelig vognstang og det kræver, at vi tør at tænke over, hvad der skal ændres på den lange bane. Derfor bruger vi et værktøj til at kigge på livet i sin helhed og formulere realistiske ønsker til mange forskellige områder af livet. Alt fra de nære relationer til hvordan man har det sjovt.
Få forbindelse
Mental Balance i din hverdag
Sidste undervisningsgang i Mental Balance er dedikeret til gentagelser og opsamling. Som deltager har man været igennem en række temaer og øvelser og alle husker noget bedre end noget andet.
Derfor er der gjort plads til at gennemgå processen igen og undersøge, hvilke elementer der har været brugbare og reflektere over, hvordan man vil arbejde videre med det, der betyder noget for en.
Vi kigger også på, hvordan det er gået med at opnå det, man har ønsket med kurset. Dette vil vi gøre ved at kigge på det mål, som deltagerne satte den første gang vi mødtes, med resultaterne fra et trivselsskema, som alle deltagere udfyldte inden kursusstart.
Få mere at vide
Send en SMS med teksten SUND til 8900089, og vi kontakter dig inden for 10 hverdage.