Er din olietank for gammel?

10/08-2017

Er din olietank for gammel og der sker et udslip, kan det koste dyrt. Derfor kan det være en god idé at tjekke efter, nu efteråret og fyringssæsonen nærmer sig.

Alle tanke under 6.000 liter til opbevaring af olieprodukter er nemlig omfattet af en sløjfningstermin. Det betyder, at tanken skal sløjfes inden et bestemt årstal – simpelthen for at forhindre, at den ruster igennem og derved kan medføre forurening. Hvis olietanken og rørsystemet ikke lever op til de fastsatte regler og krav – og der sker et udslip af olie, kan du risikere, at du selv skal betale for oprensning af olieforureningen, og det kan blive dyrt.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din olietank lever op til regler vedrørende sløjfning kan du kontakte din oliefyrstekniker. Du kan også kontakte Teknisk Forvaltning, som måske kan hjælpe med at finde alderen på olietanken på 36 37 70 00 eller på e-mail rk@remove-this.rk.dk.

Olietanke med sløjfningstermin i 2017:

Overjordiske ståltanke fabrikeret i 1987.

Overjordiske enkeltvæggede tanke af plast eller andet materiale end stål, fabrikeret i 1992.

Nedgravede typegodkendte ståltanke, uden indvendig korrosionsbeskyttelse, men med udvendig belægning af glasfiberarmeret polyester, fabrikeret i 1977.

Nedgravede plasttanke, fabrikeret i 1972.

Tanke, hvis fabrikationsår er tidligere end ovennævnte samt overjordiske stål- og plasttanke og nedgravede ståltanke, hvor fabrikationsåret er ukendt, samt kugleformede polyethylentanke fra AJVA-plast, er ulovlige og skal sløjfes med det samme.

Når du sløjfer din olietank, skal du indsende dokumentation for sløjfningen til Teknisk Forvaltning. Du kan læse mere her og på Miljøstyrelsens hjemmeside www.mst.dk.