Vågetjenesten kåret som Årets Ildsjæl

07/12-2018

Røde Kors vågetjeneste modtager prisen 'Årets Ildsjæl' for at gøre et usynligt, men ikke desto mindre uvurderligt frivilligt stykke arbejde. Med deres klare opfattelse af, at ingen skal dø alene, kører vågekonerne ud i natten for at være til stede i rummet, holde i hånd, lytte til den døende og aflaste eventuelle pårørende i en følelsesmæssig svær situation.

Info om årets ildsjæl

For at påskønne og øge opmærksomheden om det frivillige sociale arbejde i Rødovre, uddeler Social- og Sundhedsudvalget hvert år en pris til Årets Ildsjæl – en enkeltperson, en gruppe eller en forening, der har ydet en særlig indsats på det frivillige sociale område. Prisen er uddelt hvert år siden 1999. Prisen gives til en person, gruppe eller forening, der udfører frivilligt, ulønnet arbejde inden for social- og sundhedsområdet i Rødovre. Det kan f.eks. være en bestyrelse eller en person med eller uden tilknytning til en forening

Årets ildsjæl:

• Er med til og har gjort en særlig indsats inden for det frivillige sociale arbejde

• Er en god rollemodel for det frivillige sociale arbejde

• Er med til at motivere og øge interessen for det frivillige sociale arbejde.

Alle kan indstille kandidater til Årets Ildsjæl til Social- og Sundhedsudvalget, der består af en komité med formanden for Social- og Sundhedsudvalget, formanden for Handicaprådet, formanden for Seniorrådet, formanden for Udsatterådet, frivilligkoordinatoren i Frivilligcentret og chefredaktøren for Rødovre Lokal Nyt.