Fosser vandet ud af hanen?

Fosser vandet ud af hanen? Mål vandstrømmen på din vandhane / bruser med en vandmåler og find ud af om du kan spare vand og penge ved at skifte til sparedyser.

Fosser vandet ud af hanen?

En vandmåler kan bruges til at måle strømmen fra din vandhane/bruser.

Sådan virker måleren:

1. Hold måleren under vandhanen/bruseren og skru op for det kolde vand på fuld styrke
2. Efter 3-4 sekunder stiger vandoverfladen i måleren ikke mere
3. Aflæs nu, hvor højt vandet står på den gennemsigtige skala til venstre på måleren

Det tal, du har aflæst, viser hvor mange liter vand, der løber ud pr. minut.

Typisk er en almindelig gennemsnitlig vandstrøm:

- 12 liter / minut for bruseren
- 4,5 liter / minut for vandhanen i badeværelset
- Mindre end 12 liter / minut for vandhanen i køkkenet

En husholdning på to personer vil typisk kunne spare omkring 500 kr. om året alene ved at montere et sparebrusehoved og en sparedyse på badeværelset.

Har du et gammelt et-skylstoilet kan vandforbruget reduceres ved at købe en spareindsats til at sætte i cisternen.

Rødovre Kommune har flere vandmålere, og du kan låne en på Rødovre Bibliotek, Rødovre Parkvej 140.