Folkekøkken i Rødovre

Kommunalbestyrelsen har afsat midler til at udvikle og teste idéen om et folkekøkken i Rødovre

Folkekøkken i Rødovre

Fold alle ud

Pop-up Folkekøkken

Kommende pop-up folkekøkken:

  • 31. oktober - Rødovrehallens Sportscafé 
    Den Sorte Gryde - ungarsk gryde med oksekød, rødbedesalat m. æbler, appelsin, græskarkerner. Serveres med linser til vegetarerne.
      
  • 7. november - Rødovrehallens Sportscafé
    Madpandekager med oksekød og grøntsagsfyld toppet med tomat og ostedrys. Hertil salsa.
    Vegetarversionen er med tofu- og grøntsagsfyld.
      
  • 14. november - Rødovrehallens Sportscafé
    Butter Chicken med blomkålsris, salat, naanbrød og harissa. Der vil også være en vegetarisk udgave af retten med bønner.

Afholdte pop-up folkekøkken i 2018:

  • Rødovrehallens Sportscafé d. 24. oktober.
    Grøntsagstærter m. efterårets grøntsager m/u bacon og grøn salat m. karry- eller hvidløgsdressing
  • ”Vi slubrer supper”, Rødovre Rådhus d. 4. oktober.
  • ”Italiensk for begyndere”, Rødovre Rådhus d. 19. september.
  • ”Chili sin carne”, RØDovredagen d. 8. september.
  • ”Vi spiser hippiemad”, Rødovre Rådhus d. 6. september.
  • ”Vi spiser familiemad”, Rødovre Gymnasium d. 11. juni.
  • ”Vi spiser mormormad med et twist”, Rødovre Gymnasium d. 30. maj.
  • ”Vi spiser verdensmad”, Rødovre Gymnasium d. 15. maj

Baggrund for folkekøkken i Rødovre

I budgettet for 2018 har Kommunalbestyrelsen afsat 700.000 kroner til at udvikle og teste idéen om et folkekøkken og relevante folkekøkkenaktiviteter i Rødovre. Ambitionen for folkekøkkenet handler om at etablere et socialt samlingssted, der kan danne rammen om fællesskaber. Folkekøkkenet skal være med til at skabe endnu mere liv i byen og flere aktiviteter i hverdagen for Rødovreborgere. 

Målet med folkekøkkenet er at skabe en base for en række aktiviteter båret af kulturelle og sociale ildsjæle. Denne udvikling er i tråd med ambitioner i ”Sammen om Rødovre” om at styrke fællesskaberne ved, at borgerne i endnu højre grad mødes på tværs af forskelligheder. Derudover hænger det tæt sammen med mål i handleplaner på udsatteområdet og det frivillige sociale område, som har fokus på at skabe grobund for nye relationer og fællesskaber. 

Hvem er Folkekøkkenet for?

Det er vores vision at lave et folkekøkken for alle – børn, unge, voksne og ældre, og mennesker med sociale udfordringer. Mad, måltider og frivillighed kan nemlig noget helt særligt, når det kommer til at skabe fællesskaber og bygge bro mellem forskellige mennesker.

Samarbejdspartnere og frivillige

Til at hjælpe os med at komme godt fra start har vi indgået et samarbejde med INSP fra Roskilde. INSP har stor erfaring med at lave nye former for fællesskaber og med at starte og drive folkekøkkenet.

Der er oprettet en gruppe af frivillige, som former folkekøkkenet, og laver og serverer maden til pop-up-arrangementerne. Hvis du kunne tænke dig at blive frivillig i Rødovres Folkekøkken, kan du tilmelde dig Facebook-gruppen ”Aktive frivillige i Folkekøkken Rødovre” eller ved at sende en e-mail til rk@remove-this.rk.dk, du kan også møde op til pop-up folkekøkken kl. 15 på dagen og give en hånd med sammen med de andre frivillige.

Plan for udvikling af folkekøkkenet

Vi ved endnu ikke, hvad der er den rigtige folkekøkkenmodel her i Rødovre. Det har vi resten af året til at finde ud af. Der er således tid og plads til at eksperimentere. Ligesom der er virkelig gode muligheder for at få indflydelse på, hvordan folkekøkkenet skal se ud og sætte sit præg på processen. Vi har allerede en lang tradition for frivillighed her i Rødovre, og en masse aktive foreninger, der gør et kæmpe indsats. Så vi er sikre på, at vi nok skal få udviklet et folkekøkken, som kan være et spændende og rummeligt fællesskab.

Pejlemærker for udvikling af folkekøkken

Vi har tre pejlemærker i udviklingen af folkekøkkenet: 

  1. At folkekøkkenet bygger på et stærkt frivilligt engagement. Ambitionen er, at det er borgerne i Rødovre, og ikke Rødovre Kommune, der er med til at skabe folkekøkkenet samt på sigt drive og videreudvikle det.
  2. At folkekøkkenet har en tilgang til at inkludere socialt udsatte ved at udvikle lokale fællesskaber, der er åbne for alle.
  3. At undersøge mulighederne for at folkekøkkenet på sigt kan udvikle sig til en socialøkonomisk virksomhed.

Billeder fra Rødovre Folkekøkken

Herunder kan du se billeder fra pop-up folkekøkken, der har været hyggelige fællesspisninger med fuldt hus.

Folkekøkken
Folkekøkken
Folkekøkken
Folkekøkken
Folkekøkken
Folkekøkken
Folkekøkken
Folkekøkken
Folkekøkken
Folkekøkken
Folkekøkken
Folkekøkken

Kontaktinformation

Rødovre Kommune
Social- og Sundhedsforvaltningen
Gunnekær 64
2610 Rødovre

Telefon
36 37 70 00

Email

Kontakt og åbningstider