Rødovredagen

”Sammen om Rødovre”. En festlig dag, hvor debatter, musik og mad, workshops, udstillinger og aktiviteter danner rammen om fællesskabet i Rødovre.

Rødovredagen

Fold alle ud

RØDovredagen

Sæt allerede nu et stort x i kalenderen lørdag den 8. september, når der igen afholdes Rødovredag.

Dato: Lørdag d. 8. september 2018
Sted: Rådhuspladsen
Rådhusplænen
Rødovre Parkvej (lukket)

Rødovre Kommune har besluttet at gøre Rødovredagen til en tradition. Dagen startede i 2016, som et formiddagsarrangement med debatter og workshops, og i 2017 blev dagen markant større med over 40 deltagende foreninger om eftermiddagen, masser af debatter og workshops, samt teater og musik dagen og aftenen igennem.

Formål

Formålet med Rødovredagen er at styrke og hylde lokalsamfundet, fællesskabet og frivilligheden i Rødovre. Vi ønsker at Rødovre skal være en by, hvor borgerne er en aktiv del af det lokale samfund og hvor livet leves i alle dets facetter.

Vi ønsker med Rødovredagen at medvirke til at borgerne i Rødovre bliver bragt sammen og øger kendskabet til hinanden på tværs af generationer, interesser, fællesskaber, foreninger, bydele og m.m.
I Rødovre står vi ”Sammen om Rødovre” – og Rødovredagen er en folkelig tilgang til at medvirke til at realisere denne vision.

Indhold

Rødovredagen består af en blanding af sports- og foreningsaktiviteter, koncerter, festlige og kulturelle indslag samt spændende debatter.

Program til Rødovredagen 2017

Fold alle ud

Fremtidens Rødovre

TEKNOLOGI OG INNOVATION, DET RØDE TELT – kl. 14.15

I Rødovre indføres faget ”Teknologi og Innovation” fra skoleåret 2018/2019. NIKOLAJ SONNE giver os et billede af, hvordan den teknologiske fremtid ser ud. Vær med til at diskutere hvordan vi bedst ruster vores børn og unge til den teknologiske fremtid.


BØRNEDEMOKRATI – LIV I OG MELLEM HUSENE, DET RØDE TELT - kl. 15.15

Mød BØRNEDEMOKRATERNE fra AKB Ved Milestedet, der skal være med til at udvikle Børnedemokrati på tværs af landet.  

I 2015-2016 blev der gennemført et pilotprojekt om børnedemokrati. Resultaterne har været så gode, at man nu udbreder erfarin-gerne i et udviklingsprojekt, med støtte fra VELUX FONDEN. Børnedemokratiet skal gøre det muligt for børnene at komme til orde. Projekt BØRNEDEMOKRATI gennemføres i et tæt samarbejde mellem Boligselskabet AKB, Rødovre og Konradi.


FREMTIDENS SUNDE HVERDAGSLIV, LILLE SCENE – kl. 15.30

Trænger du til et motiverende spark bagi? Så skal du være med, når HENRIK DUER skruer op for motivationen og giver de vigtig-ste tips til at få en sund livsstil. Du vil få klar besked om, hvad der er det sundeste og vigtigste af alt, samt hvordan man får succes med den sunde livsstil. Det er sjovt, uhøjtideligt, og du får INGEN løftet pegefinger. Henrik Duer er uddannet træningsfysiolog og er cand. scient. i idræt og kemi.


KUNST I VORES BY, DET RØDE TELT – kl. 16.00

Mød kunstneren bag byens nye kunstværk ”Generations”, TINA MARIA NIELSEN, der bl.a. fortæller om at inddrage os, der ser og bruger kunsten. Hvad kan kunsten gøre for os og vores by? Efter oplægget inviterer Rødovre Kunstråd til en debat omkring bordene om kunsten i Rødovre.

Mad og fællesskab

FÆLLESSPISNING & GADEKØKKEN, v/ LILLE SCENE – fra kl. 17.00

Gadekøkkenet rulles ud, borde og bænke sættes frem: vi stiller op til fællesspisning. Køb lækker mad fra foodtrucks’ne, Bella’s Di-ner, Chela Empanadas, Healthy Bite og Italian Street Treats, der serverer argentinsk, italiensk, klassisk grillmad eller en sund salat. I kan også medbringe egen madkurv.


SOUTH COAST STOMPERS, Lille scene – kl. 17.15

Under fællesspisningen sørger Rødovres lokale Brass Band for musikalsk underholdning med swingende jazz til de voksne.


GUGGE, v/ LILLE SCENE – kl. 17.30

Komikeren, akrobaten og jongløren GUGGE kommunikerer direkte med publikum, når han gennemspiller en serie af fjollede og meget præcist timede klovnenumre. For børn og barnelige sjæle i alle aldre!

For børn

BØRNEOMRÅDET

Der bliver fyldt med liv på børneområdet med smagsprøver, skattejagt og lege. Mød bl.a. DUI leg og virke, sportsforeningen IFIL fra Skovmoseskolen, skyd på mål ved Rødovre Håndbold Klub eller Avarta og prøv gamle idrætslege ved Orient.


AKTIVITETSHÆFTE FOR BØRN

Få udleveret et aktivitetshæfte i informationsboden. 

Når hæftet er udfyldt, kan du hente en præmie samme sted.


FUSSKOPF, BØRNEOMRÅDET – kl. 15.30

En børneteaterforestilling for de mindste. FUSSKOPF er en mand med fem fødder. Fusskopf elsker at danse, hoppe, løbe og gå. Ja han elsker alt det, man kan gøre med sine fødder. På sin enkle opdagelsesrejse finder han alle sine sanser frem. Med publikum lærer han sanserne at kende.


HOPPEBORGE, BØRNEOMRÅDET – kl. 14-17

Vi har pustet ”Klovnen” og ”Fodboldbanen” op til glæde for alle hoppeglade børn med hang til aktiv leg.

Sjov og fællesskab

POLITISK STAND-UP, LILLE SCENE – kl. 16.30

Hvert parti i Rødovre får 3 minutter på scenen til at tage ”fis” på sit eget parti – og de andre, på en kærlig måde. Rødovres entertainer og konferencier, Claus Amondsen, styrer slagets gang. Kom og få et grin.


MÆNDS MØDESTEDER, PLÆNEN - mand til mand-snak kl. 14-17

Mand – Her står man(d) skulder ved skulder. Mød mænd fra andre kommuner og hør om, hvorfor de har etableret et mænds mø-dested. Mænds mødested er et rart miljø, hvor mænd kan være sammen om at lave ting, der interesserer dem. Hør om at gøre no-get nyt i fællesskab med andre mænd. Mænds mødesteder giver nye kvalifikationer og man får det bedre – selvom man har det godt. Er der mænd i Rødovre, som vil etablere et mødested for mænd? Kom og vær med.


DROWNING/BURNING, PÉTANQUE-BANEN –  v/Viften

Vestegnens Kulturuge byder dig velkommen i et digitalt lydunivers udarbejdet af kunstneren Wayne Siegel. Værket er en del af det store værk Tryllebundet, som findes i 6 kommuner. Kig ind i værket foran Viften og få din første puslespilsbrik til et kunstværk, du kan hænge op.

Musik - Gratis koncerter

KAMMERKORET AUDITE, LILLE SCENE – kl. 14.15

Koret synger fire sange – og stå for fire fællessange.


MATHIAS HEISE QUADRILLON, STORE SCENE – kl. 18.30

Mathias Heise er et musikalsk talent af de sjældne. Han vandt Rødovre Musikpris i 2012, blev verdensmester i mundharpe i 2013 og udnævnt, som ”Årets Nye Jazzstjerne” i 2015. Mød Mathias Heise Quadrillons spændende musik, når de åbner ballet på Store Scene. 


RASMUS WALTHER, STORE SCENE – kl. 20.00

Rasmus Walther er klar til at indtage RØDovredagen sammen med sit band. Her vil han spille numre fra sit fjerde album ”Himmel-flugt” fra 2016, der bl.a. indeholder singlerne ”Løber”, ”Frit fald” og ”Ingenmandsland”. Rasmus Walter har turneret flittigt de sidste par år med stor succes og udtaler: ”Jeg glæder mig til at komme rundt i landet igen og håber festen fortsætter, hvor den slap. Vi skal nok gøre vores til det” hilsner Rasmus.


DJ RIFFI, STORE SCENE - kl. 21.30

Sport

OPVISNINGER, OPVISNINGSPLADSEN – PLÆNEN - kl.14.15 og 16.00
Islev Taekwondo KlubROG m. gymnastik

Milestedets Ungdomshus m. dans


FODBOLDTURNERING, PLÆNEN – kl. 14-17

U8-turnering med alle byens U8-hold


SPORTSAKTIVITETER – KOM OG VÆR MED!

RØDOVRE PARKVEJ – kl. 14-17
ROG – parkour
Rødovre Tennis Klub
B77 Bordtennis
Street Basket
Rødovre Floorball Klub
Rødovre Skøjte- og Ishockey Klub
Rulleskøjte- og skateraktiviteter
Avarta – skyd på målRødovre
Håndboldklub – skyd på mål


PLÆNEN – kl. 14-17

Rødovre Fægteklub
Islev Sportsdykkerklub

Workshop og teater

HEBOCON, RØDOVRE PARKVEJ –  fra kl. 14.00

Robotkonkurrence – vær med og byg din egen robot 

Hjemmebyggede robotter af gammelt legetøj og skrammel kæmper mod hinanden. Deltag selv i kampen eller få en helt særlig til-skueroplevelse, når det afgøres, hvem der bliver Rødovremester i det særprægede japanske fænomen HEBOCON. For både børn og voksne. 

Konkurrence RØDOVRE PARKVEJ – kl. 16.30 


RICKSHAW GADETEATER, CYKLER RUNDT PÅ RÅDHUSPLADSEN – kl. 14.30

En svedende rickshaw-chauffør med en rigmand på bagsædet er udgangspunktet for dette gadeteater i verdensklasse fra DANSK RAKKERPAK. RICKSHAW er en forestilling om tradition og fornyelse med humor og komik på pedalerne og alvoren på bagsædet.

Bedste forestilling på Milano Clown Festival 2016. 


KAGEKONKURRENCE: RØDOVRES BEDSTE KAGE, FRIVILLIG CENTERETS BOD

KAGERNE INDLEVERES kl. 14.00-15.00 - VINDEREN KÅRES kl. 15.15.

Kom med Rødovres bedste hjemmebagte kage og deltag i dysten ”Rødovrekagen”. En jury bestående af lokale bagermestre/konditorer vil smage sig igennem og præmiere den flotteste, lækreste, skønneste og rødeste kage. Når vinderkagen er kåret vil kagerne blive solgt og overskuddet går til Idrætsforeningen Espelunden (IF Espelunden), som hjælper børn og unge i Rødovre med særlige behov til en aktiv fritid.

I løbet af dagen kan du desuden opleve

RØDOVRE SUMMER AF LIV

Gå en tur og oplev de mange frivillige foreninger og andre spændende aktiviteter 


PLÆNEN - kl. 14-17

Aftenskolerne viser værksteder frem
Rødovre Kulturråd
Folkeoplysningsudvalget
Rødovrekanalen 105,9
Rødovre Lokalhistoriske Forening
Heerup Museums Venner
Rødovre Teaterforening
Vestvoldens Venner
Bybierne
Mænds Mødesteder - mand til mand-snak 
Sundhedscentret
Fars Køkkenskole
Røde Kors Rødovre
Folkekirkerne i Rødovre
Rødovres Byggelegepladser
Teknisk Forvaltning
Fælles elevråd – lån en teenager!
Politisk område
Hjemmeværnet
Røde Kors Glostrup


ÅBENT BIBLIOTEK 


HOVEDSTADENS BEREDSKAB VISER BRANDBILER FREM PÅ RØDOVRE PARKVEJ.


RØDE KORS GLOSTRUP, PLÆNEN – kl. 14-22

Kommer og passer på os, hvis uheldet skulle være ude. Derudover vil de afholde workshops, hvor man kan få afprøvet sine første hjælps-færdigheder. 


RØDE FRISTELSER, RÅDHUSPLADSEN – HELE DAGEN

Dagen igennem vil der være mulighed for at lave røde bolsjer hos BOLSJEHUSET, snacke i røde, brændte mandler eller rød candy-floss fra MANDELVOGNEN, få et glas rødt saftevand, en rød øl og meget andet fra boderne.

Billeder fra 2017

Herunder kan du se billeder fra årets Rødovredag. Det blev en meget våd oplevelse, men optimismen og energien blandt de deltagende, var ikke til at slukke! Tak til alle der bidrog til det store arrangement!

Rødovredagen 2017
Rødovredagen 2017
Rødovredagen 2017
Rødovredagen 2017
Rødovredagen 2017
Rødovredagen 2017
Rødovredagen 2017
Rødovredagen 2017
Rødovredagen 2017
Rødovredagen 2017
Rødovredagen 2017
Rødovredagen 2017
Rødovredagen 2017
Rødovredagen 2017
Rødovredagen 2017
Rødovredagen 2017
Rødovredagen 2017
Rødovredagen 2017
Rødovredagen 2017
Rødovredagen 2017
Rødovredagen 2017
Rødovredagen 2017
Rødovredagen 2017
Rødovredagen 2017

Kontaktinformation

Rødovre Kommune
Børne- og Kulturforvaltningen
Rødovre Parkvej 150
2610 Rødovre

Telefon
36 37 70 00

Email

Kontakt og åbningstider