Messingblæsere

Messinginstrumenter - især trompet og trombone, bruges i næsten al musik. Både i symfoniorkestre og i rock- og funkmusik er messinginstrumenterne vigtige. Musikskolen kan tilbyde undervisning i alle typer messinginstrumenter.

Fælles for alle messinginstrumenter er, at de er nemme at gå til. Derfor kan man hurtigt lære at spille en melodi, som man kender.

Typer af messinginstrumenter

Fold alle ud

Kornet og trompet

Disse instrumenter er de messinginstrumenter, der spiller de højeste toner. Trompeten har en lys og klar lyd, som nemt høres i orkestret, den spiller derfor tit melodien i musikken. En kornet ligner en trompet, men den er mere kompakt og nemmere at gå til for de yngste.

Althorn og barytonhorn

Er også ligesom kornet og trompet messinginstrumenter, hvor man skifter toner ved at trykke på ventiler. Althorn og Barytonhorn klinger dybere, præcis som alter og barytonsangere gør det i kor. Baryton eller tenorhorn som det også kaldes, klinger dybere end althorn ligesom tenorsangeren i et kor.

Basun

En basun eller trombone er et dybtklingende messingblæserinstrument. En trombone har ikke ventiler, men et træk som bruges til at ændre tonerne. Ved at ændre udtrækket ændres den rørlængde, som luften skal igennem, og dermed ændres tonehøjden. Basunen klinger i samme toneleje som et barytonhorn.

Tuba

Messingblæsernes basser, der lægger en god bund i de forskellige orkester, de er med i.