Strygere

Undervisningen på violin, bratsch, cello og kontrabas kan starte i en tidlig alder - omkring 5-7 år, hvis forældrene er indstillet på at hjælpe barnet. Alle strygeinstrumenter kan fås i forskellige størrelser: 1/16 instrumenter passer helt små børn på 3-4 år. Vi anbefaler ikke start på kontrabas før 6-8 års-alderen.

For at opnå et tilfredsstillende resultat, må man være indstillet på løbende at øve sig derhjemme. Vi anbefaler at alle strygere melder sig til et sammenspilshold.

Vi underviser i violin på de fleste folkeskoler. Celloundervisningen foregår på Islev Skole og musikskolen om mandagen. Undervisning i bas foregår om tirsdagen i musikskolens hus på Rødovrevej.

Strygere

Fold alle ud

Violin

Violinen er et flere hundrede år gammelt instrument, men det er med i al slags musik, og du vil få stor glæde af det, uanset om du er til klassisk, pop, folkemusik eller jazz.  For at få glæde af at spille selv og sammen med andre, er det vigtigt, at man lærer sit instrument godt at kende. Først skal du lære at holde instrumentet rigtigt og få en god tone ud af det. Efter kort tid kan du begynde at spille sammen med andre.

Bratsch

Bratschen er et at de lidt sjældnere instrumenter. Den er lidt større end violinen med en lidt mørkere tone og en varm klang. Der er utallige muligheder for sammenspil i større og mindre orkestre.

Cello

Celloen er et smukt instrument med en smuk dyb tone. Når man er kommet i gang, vil man hurtigt få glæde af sin kunnen. Der er brug for cellister i mange former for orkestre, ligesom man vil kunne få mange gode oplevelser ved at spille som solist.

Kontrabas / el-bas

Kontrabas er et uundværligt instrument i næsten alle former for musik, og den der spiller bas, vil aldrig komme til at savne muligheder for sammenspil.

Kontrabassen er orkestrets største og tonemæssigt dybeste stryger, og eleven må have en vis styrke og størrelse for at kunne spille på den. Der vil være muligheder for, at enkelte særligt interesserede elever kan få undervisning i el-bas, hvis eleven har eget instrument, og den øvrige tilmelding tillader det.