Træblæsere

Typer af træblæser

Fold alle ud

Blokfløjte

På grund af sin størrelse er sopran-blokfløjen et instrument, man kan begynde på forholdsvis tidligt, allerede fra 1. klasse. Man kan hurtigt få det til at lyde af noget, både når man spiller alene og sammen med andre. Derfor påbegynder vi blokfløjte-sammenspil så tidligt som muligt. Efter et par år kan man lære at spille på de forskellige blokfløjtetyper - alt, tenor og bas. Blokfløjten er også et instrument for videregående elever, og der tilbydes undervisning og sammenspilsgrupper på alle niveauer. Køb altid instrument i samråd med læreren.

Saxofon

Saxofonen kan man hurtigt få til at lyde af noget. På grund af størrelsen skal man helst være over 10 år når man starter, selvom der nogle gange gives dispensation. Inden længe er du i stand til at spille med andre, og der er altid bud efter saxofonerne. Saxofonundervisningen forgår som soloundervisning og der bruges  IT-teknologi som værktøj.

Tværfløjte

Tværfløjten er et smukt instrument, både at se på og lytte til. Samtidig kan det bruges i mange forskellige sammenhænge, rytmiske og klassiske. Man kan begynde at spille tværfløjte når man er 8 år.

Klarinet

Klarinetten har en fantastisk smuk, lidt sart og klar klang. Dens tone er meget stabil, og derfor er den rigtig god for andre instrumenter at stemme efter.  Et smukt og alsidigt instrument.

Fagot

Fagotten er træblæsernes bas, og oboens storebror, kan man sige, da de bækker er dobbeltrørbladede. Det betyder, at der er to små stykker træ i mundstykket, som man får til at vibrere. Det er et stort og smukt instrument, som altid bliver beundret, når den bliver pakket ud.