Sivegaden på Damhustorvet er åbnet

14/12-2017

Det bliver lettere at komme til og fra butikkerne på Damhustorvet i forbindelse med julehandlen. Sivegaden er nemlig åbnet.

”Vi har gjort alt, hvad vi kan, for at sivegaden kan åbne så hurtigt som muligt. Brolæggeren har arbejdet stort set hver weekend for at blive færdig. Selvom der fortsat er kø på Roskildevej, bliver det nu lidt lettere at komme til og fra butikkerne på torvet”, siger den tekniske driftschef i Rødovre Kommune Birgit Gerd Knudsholt.

I det store arbejde med at gøre Damhustorvet og Roskildevej mere trafiksikker har Rødovre Kommune prioriteret, at sivegaden ind på torvet til butikkerne skal kunne benyttes i forbindelse med julehandlen.

Undervejs er man stødt på store problemer, fordi det har været meget vådt i november måned – ifølge DMI har det været det vådeste efterår i 27 år. Det har regnet så meget, at det ikke har været muligt at få området komprimeret godt nok. Det løses midlertidigt ved at lægge jernplader på kørearealet, så bilisterne alligevel kan køre der. Pladerne skal formentlig blive liggende frem til foråret 2018, når vejret er blevet tørt nok til, at grusset kan tørre.

Foto: Visualisering af det endelige anlægsprojekt