Arkitekt-konkurrence skal føre til ny rådhusbygning

11/01-2021

Den nye rådhusbygning kommer til at ligge sammen med Arne Jacobsens fredede rådhus og de fredede omgivelser ved rådhuset. Den nye bygning skal samle de administrative og borgerrettede arbejdspladser uden for det eksisterende rådhus.

Fem rådgiverteams skal i starten af det nye år komme med deres bud på, hvordan Rødovre Kommunes nye administrationsbygning skal se ud. Bygningen skal ligge ved det planlagte hovedstrøg i Rødovres nye bykerne nord for det eksisterende rådhus.

Den nye rådhusbygning kommer til at ligge sammen med Arne Jacobsens fredede rådhus og de fredede omgivelser ved rådhuset. Den nye bygning skal skabe synergi med de øvrige kommunale bygninger i området og bidrage til liv på Rødovres nye hovedstrøg. Der er nu udvalgt fem teams, der skal vise deres bud på den bedste udformning af den cirka 8.000 m2 store administrationsbygning. De er udvalgt gennem en såkaldt prækvalifikation.

”Jeg glæder mig utroligt meget til at se, hvad de kreative folk kommer op med. Det er et område, som er under stor udvikling, og bygningen er vigtig i forhold til at skabe liv i Bykernen og på det nye hovedstrøg” siger borgmester Britt Jensen.

Arkitektfirmaerne skal både give bud på, hvordan bygningen kan placeres, og hvordan den kan se ud. Den skal bidrage til at skabe sammenhæng i området, hvor der i forvejen er flere fredede bygninger og pladser. Det er bl.a. rådhuset og hovedbiblioteket samt rådhusplænen og rådhuspladsen.

Det er traditionelt Økonomiudvalget, der fungerer som bedømmelsesudvalg i forbindelse med arkitektkonkurrencer i Rødovre, men den tradition har man valgt at bryde med.

”Det er en central bygning for udviklingen i Bykernen og for Rødovre Kommune som virksomhed, så jeg synes, det er vigtigt, at alle partier er repræsenterede i bedømmelsesudvalget. Vi har et tæt og velfungerende samarbejde i kommunalbestyrelsen, og derfor er det naturligt for mig, at alle også sidder med ved bordet, når vi skal vælge det endelige forslag”, siger Britt Jensen, der også er formand for bedømmelsesudvalget.

Fakta

Bygningen skal samle de administrative og borgerrettede arbejdspladser uden for det eksisterende rådhus i et moderne og fleksibelt byggeri. Det eksisterende rådhus er fredet og skal fortsætte som rådhus.Det nye byggeri skal tage udgangspunkt i borgernes behov og derfor møde borgeren på en enkel og inviterende måde. Samtidig skal arealet disponeres ud fra en opdeling af Rødovre Kommunes ansatte. Når arkitektkonkurrencen når sin ende, skal bedømmelsesudvalget, bestående af seks medlemmer af Kommunalbestyrelsen i Rødovre og tre eksterne fagdommere, udvælge det vindende forslag.

De fem konkurrenceteams er:

 • Christensen & Co Arkitekter A/S sammen med URBAN POWER og Norconsult A/S
 • LINK arkitektur A/S sammen med WE Architecture, NERD architects ApS og NIRAS A/S
 • Lundgaard & Tranberg Arkitekter sammen med Jørgen Nielsen Rådgivende Ingeniører A/S og SINUZ ApS
 • Schmidt Hammer Lassen Architects sammen med Erik Brandt Dam Arkitekter, Masu Planning ApS og Tyréns A/S
 • WERK Arkitekter ApS sammen med Oluf Jørgensen A/S og be Hamburg GmbH

Bedømmelsesudvalget består af ni medlemmer:

 • Britt Jensen - formand for bedømmelsesudvalget (borgmester, Socialdemokratiet)
 • Kim Drejer Nielsen (gruppeformand, Det Konservative Folkeparti)
 • Kim Hammer (gruppeformand, Dansk Folkeparti)
 • Peter Mikkelsen (gruppeformand, Enhedslisten)
 • Kenneth Rasmussen (gruppeformand, Socialistisk Folkeparti)
 • Claus Gisselmann Olsen (UP)
 • Lars Steffensen, fagdommer Akademisk Arkitektforening, Proff., selvstændig
 • Mikkel Nordberg, fagdommer Akademisk Arkitektforening, Holscher Nordberg
 • Jørgen Nielsen, fagdommer Ingeniørforeningen Danmark, EKJ Rådgivende ingeniører

Emcon a/s er konkurrencesekretær.

Rødovre Kommune har udpeget tre interne rådgivere for bedømmelsesudvalget. Det er kommunaldirektør Anders Agger, teknisk direktør Poul Jepsen og stadsarkitekt Bjarne Rieckmann.