Cykelkampagne sparer CO2 og spreder sundhed

12/05-2022

Cykelglæden blandt medarbejderne i Rødovre Kommune har på bare få dage sparet miljøet for seks tons CO2. I alt har 292 medarbejdere tilmeldt sig kampagnen Vi Cykler Til Arbejde, og de har tilsammen cyklet næsten 23.000 km, siden kampagnen startede 1. maj.

”Jeg håber, vi kan inspirere flere til at tage cyklen ved at gå foran. De flotte resultater viser, at det nytter noget, når vi skifter bilen ud med cyklen. Det gør noget godt for den enkeltes sundhed og trivsel, det gør noget godt for miljøet, og det sætter Vi Cykler Til Arbejde ekstra fokus på,” siger borgmester Britt Jensen.

Det er Cyklistforbundet, der står bag Vi Cykler Til Arbejde, som har kørt siden 1997. Her kan arbejdspladser og deres medarbejdere tilmelde sig kampagnen og registrere, hvor aktive de er på cyklerne. På kampagnens hjemmeside kan man se statistik på hvor mange kilometer, man kører, hvor meget CO2 man sparer og meget mere.

”Kampagnen er en virkelig god idé, fordi den giver et samlet billede af, hvor meget det betyder at tage cyklen. Her kan man dag for dag se, at det gør en forskel for den enkeltes helbred, for miljøet og for økonomien. Og så har de lavet en beregner, der viser, hvor mange is, man kan spise for de kalorier, man har forbrændt på cykelstien. Det er der sikkert mange, der kan have glæde af,” siger Britt Jensen.

Sjovt men også vigtigt

Selv om kampagnen spreder smil på læben og har mange sjove elementer, så er den også alvor for Rødovres borgmester. Kommunen har en ambitiøs og langsigtet cykelstrategi, som er et vigtigt element i indsatsen for at nedbringe både CO2-udslippet og trafikstøjen i kommunen, ligesom den kan have betydning for mange menneskers sundhed og trivsel.

”Jeg lægger ikke skjul på, at Vi Cykler Til Arbejde er et fremragende redskab til at illustrere kernen i vores cykelstrategi: Det gør en forskel for den enkelte og for os alle, når flere tager cyklen. Og så tror jeg også, at mange af dem, der deltager i kampagnen, får øjnene op for, at det ikke bare er let at tage cyklen. Det er også en stor fornøjelse,” siger Britt Jensen.