Cyklede tusindvis af kilometer og sparede tonsvis af CO2

08/06-2022

292 medarbejdere i Rødovre Kommune har cyklet mere end jorden rundt i forbindelse med kampagnen ’Vi Cykler Til Arbejde’, som kørte gennem hele maj måned. En inspiration og et grønt forbillede, siger borgmester Britt Jensen om cykelglæden blandt medarbejderne.

”Vi vil så gerne have flere op på cyklen, og det flotte resultat viser, at det for mange kan være en god løsning at tage cyklen til arbejde – og i det hele taget at bruge cyklen mere. Så jeg synes, at alle dem der er sprunget på cyklen kan være stolte af, at de er med til at inspirere til de grønne løsninger, vi har brug for,” siger borgmester Britt Jensen.

I alt har deltagerne fra Rødovre Kommune cyklet 43.773 km og sparet miljøet for 10.943 ton CO2. Et tankevækkende tal, mener Britt Jensen.

”Kampagnen gør det meget konkret, hvordan vi gør en forskel med de valg, vi træffer. Jeg tror, det kan være med til at inspirere mange til at tænke efter, om vi kan finde nye måder og nye vaner, som hjælper os i kampen for klimaet. Og det er nødvendigt, for vi skal bevæge os langt, før vi er i mål med den grønne om-stilling, som skal til for at redde klimaet,” siger Britt Jensen.

Rødovre Kommune er en del af DK2020, som forpligter kommuner i hele landet til bl.a. at være CO2-neutrale i 2050.