Fritidslivet sparer 33 familiers energiforbrug

09/02-2023

I efteråret 2022 begyndte fritidslivet at spare på energien på en række nye områder som følge af opfordringen fra regeringen, Kommunernes Landsforening og Danske Regioner i lyset af energikrisen. Allerede nu efter fire måneder gør energibesparelserne en stor forskel.

”Vores energibesparende tiltag i fritidslivet har båret frugt. I samarbejde med idrætslivet fandt vi nogle løsninger, som medfører store energibesparelser, men som samtidig griber mindst muligt ind i fritidslivet, og det kan vi tydeligt se resultatet af allerede nu. Det batter altså at spare på energien, også selv om det desværre generer en lille del af brugerne i fritidslivet,” siger borgmester Britt Jensen. 

Alt unødvendigt elektronisk udstyr i foreningslokalerne er slukket, skøjtehallen er lukket lidt mere ned, saunaerne i herre- og dameomklædningen i Vestbad og i Islevbadet er lukkede, kunstgræsbanerne i Espelunden har været holdt lukkede i en uge, løbebanen i Rødovre Stadionhal er kun oplyst fra 17.00-21.00 og lyset i Rødovrehallen er gået fra tre rør til ét rør hele dagen.

Tiltagene har til sammen sparet næsten 50.000 kWh. Det svarer til 33 gennemsnitsfamiliers energiforbrug i samme periode, viser tal fra Bolius. 

Rødovre Kommune følger anbefalingerne om at spare på energien, og ifølge Energistyrelsen er der også stadig risiko for, at energiforsyningen kan være udfordret i vinteren 2023/24.

”Vi har været gode til at spare på energien, men det betyder desværre ikke, at vi kan ånde lettet op endnu. Alle skal fortsat bidrage til at sænke forbruget, så vi alle kommer bedst muligt gennem energikrisen og er rustet til næste vinter,” siger Britt Jensen.

Rødovre Kommune følger også anbefalingen om at holde temperaturen på 19 grader i offentlige bygninger, ligesom unødvendig udendørsbelysning er stadig slukket.