Rødovre sætter pris på virksomheder

12/04-2016

Rødovre Kommune, den lokale erhvervsforening og Rødovre Centrum samarbejder om at hædre lokale virksomheder, der yder en særlig indsats. Prisen bliver uddelt for anden gang.

”Prisen understreger det gode og tætte samarbejde mellem det lokale erhvervsliv og kommunen. Det er vigtigt, at der er gode forhold for erhvervslivet og mange arbejdspladser tæt på. Der er mange Rødovre-virksomheder, som engagerer sig i lokalsamfundet og tager ansvar. Det kan f.eks. være samarbejde med lokale foreninger eller en særlig indsats for at inkludere socialt udsatte. Det sætter vi stor pris på”, siger borgmester Erik Nielsen.

Det er kun virksomheder bosiddende i Rødovre Kommune, der kan vinde prisen – og de må ikke have gæld til det offentlige. Alle virksomheder kan nominere sig selv eller en anden virksomhed. Den vindende virksomhed bliver præmieret med et mindre kunstværk.

”Jeg vil opfordre virksomhederne til at komme på banen, hvis de mener, de har gjort en særlig indsats. Der er mange af Rødovres dygtige og hårdtarbejdende virksomheder, der fortjener det. Det er en stor ære at vinde erhvervsprisen”, siger formanden for Rødovre Erhvervsforening Carsten Corinth.

Der er nedsat en komité bestående af repræsentanter fra Rødovre Erhvervsforening, Rødovre Centrum og Rødovre Kommune til at udpege vinderen.

Virksomheder kan indstilles til prisen frem til den 17. maj 2016. Prisen uddeles første gang til oktober i forbindelse med Erhvervsrådets årlige temamøde for erhvervslivet.

Kriterier

For at kunne komme i betragtning til Rødovre Erhvervspris, kan en virksomhed udmærke sig ved, at den eksempelvis:

  • Har haft en markant vækst, omsætnings-/indtjeningsmæssigt eller i antallet af medarbejdere
  • Har ydet en særlig indsats for inklusion af socialt udsatte grupper
  • Har været nyskabende, f.eks. teknologisk eller ledelsesmæssigt
  • Har ydet en særlig miljøindsats
  • Har ydet en særlig indsats mht. virksomhedens arkitektoniske fremtræden
  • Har ydet en speciel indsats for lokalområdet, for eksempel støtte til lokale foreninger.

Sidste års vinder - I 2015 vandt Combi Byg erhvervsprisen. Virksomheden havde på et enkelt år fordoblet omsætningen fra 45 mio.kr. til over 90 mio.kr. Desuden gør Combi Byg en stor indsats for at inkludere socialt udsatte unge og bakker op om kultur og sport i kommunen - bl.a. med sponsorater i forskellige idrætsklubber.