Vestbad trækker stikket på strømslugere

19/09-2022

I kølvandet på regeringens opfordring til at skrue ned for strømforbruget i landets kommuner, har Vestbads bestyrelse besluttet, at de to største strømslugere i Vestbad bliver slukket. Det er saunaerne i dame- og herreomklædningen, som samlet set står for en meget stor del af forbruget.

”Alle skal hjælpe til, hvis vi skal komme godt gennem den krise, vi som samfund står i, og hvor energi kan blive en mangelvare den kommende vinter. Derfor har vi drøftet opfordringen fra regeringen i Vestbads bestyrelse, og det står klart, at lukningen af saunaerne vil være et stort bidrag i indsatsen for at skrue ned for strømforbruget,” siger Lene Due, formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Rødovre Kommune og formand for Vestbad.

Bestyrelsen er klar over, at brugerne af Vestbad er glade for saunaerne, og at de vil blive savnet, men situationens alvor er så påtrængende, at der er brug for handling. Samtidig står de to saunaer for omkring 25 procent af Vestbads strømforbrug og bliver dermed et væsentligt bidrag til at skrue ned for strømforbruget i samfundet.

”Når vi slukker for noget, som ikke er strengt nødvendigt, så hjælper vi samtidig med til at afbøde konsekvenserne af energikrisen de steder, hvor energien er sværere at undvære. Det tror jeg også, brugerne af Vestbad har forståelse for,” siger Brøndbys borgmester Kent Max Magelund, som er næstformand for Vestbad.

Lukningen træder i kraft fra og med onsdag den 21. september, og Vestbad vil derudover løbende undersøge, om der er andre muligheder for at spare på strømmen.