Hver anden tirsdag er der fællesspisning i Rødovre Folkekøkken, hvor maden bliver rost til skyerne. En kuvert koster kun 50 kr., og det gør den takket være de seje frivillige, der heldigvis synes, at fællesskabet er alt pukleriet værd.
Kaffen står på bordet, og den hjemmebagte mazarinkage bliver fordelt på små servietter. De frivillige fra Rødovre Folkekøkken skal lige straks i gang med at marinere og snitte, så aftenens menu kan stå klar kl. 18. Først skal de lige have en tår kaffe at styrke sig på, for foran dem ligger flere timers hårdt arbejde.
”Nogle gange spørger jeg mig selv, hvorfor jeg er frivillig her. Først laver vi en masse mad, og når vores gæster går hjem, skal vi rydde af, vaske op og tørre borde af. Vi knokler på, og jeg er så træt, når jeg kommer hjem. Men det, der lokker mig, er fællesskabet. Vi kan lave sjov med hinanden, og vi kan vrisse lidt. Vi kender hinanden, og vi får det til at gå og får gjort tingene færdige. Det er en stor tilfredsstillelse,” fortæller Lone Madsen, der har været frivillig i knap et år. Hun har shanghajet Linda og Judy, der også sidder ved kaffebordet sammen med Lolita, Annette, Berta, Esther og Jette. Senere kommer Esme, der bager fantastiske brød, og et par andre frivillige, som også giver en hånd med. I øjeblikket kører det fint med antallet af frivillige hænder, men der er altid plads til flere.
”Som frivillig hjælper man til i det omfang, man kan. I dag er der et par stykker, der kommer lidt senere, og det er også helt fint,” fortæller Jette Jensen, der er næstformand i folkekøkkenets bestyrelse.