Velkomstbrev

Alle nye borgere i Rødovre får tilsendt en velkomstfolder samt fribilletter til udvalgte lokale attraktioner.

Velkommen Rødovre

Fold alle ud

Velkommen

Du er flyttet til et lokalsamfund og en kommune, hvor der er gode rammer for at leve et rigt hverdagsliv. I denne folder får du et lille udpluk af de mange lokale tilbud.

Jeg håber, at du vil føle dig hjemme i Rødovre. Det er der gode forudsætninger for. Vi har et stærkt fællesskab i lokalsamfundet, og vi er gode til at tage ansvar for os selv og for hinanden. Vi plejer at sige, at vi står ’sammen om Rødovre’. Vi har gode skoler og dagsinstitutioner, og vi tager os godt af de ældre, der gennem et langt liv har slidt og slæbt for at skabe det samfund og de goder, som vi andre kan nyde godt af.

Rødovre har et blomstrende foreningsliv, der er et værdifuldt netværk for mange Rødovreborgere. Foreningslivet er en god indgang til at lære lokalsamfundet og mange engagerede mennesker at kende. Der er ca. 300 foreninger i Rødovre - så der er noget for enhver smag.

Vi har vedlagt fribilletter til et par af de lokale attraktioner. Jeg håber, det bliver begyndelsen på mange gode oplevelser. Der er vedlagt en magnet, som kan holde sammen på det hele – lige til at hænge på køleskabet.

Tak fordi du har valgt at bo i Rødovre. På Kommunalbestyrelsens vegne byder jeg dig hjertelig velkommen.

Britt Jensen, Borgmester i Rødovre

Fællesskab

Der er et stærkt, lokalt fællesskab i Rødovre. Det kommer bl.a. til udtryk i, at mange frivillige gør en stor indsats side om side med de professionelle på det sociale område og i idræts- og foreningslivet.

Vil du være frivillig?

Du kan gøre en stor forskel for andre - uanset din alder og baggrund. Du kan bl.a. hjælpe børn med deres lektier på lektiecaféer, rådgive unge i Headspace eller vejlede byens seniorer i IT på datastuerne. Der bliver sat stor pris på de frivillige, og kommunen hylder dem hvert år, når ’årets ildsjæl’ bliver kåret. Hvis du vil være frivillig, kan du henvende dig i Rødovre Frivilligcenter.

Se mere på www.rfcenter.dk

Idræt, sport og fællesskab for alle

Du kan dyrke langt de fleste sportsgrene, og der er tilbud til dig uanset alder og niveau. I foreningerne kan du skabe nye relationer og stærke fællesskaber.

Se mere om Rødovres idrætsforeninger på www.fir.dk

Du kan også være aktiv på egen hånd og gøre brug af Rødovres grønne områder. Du kan f.eks. gå en tur på hjertestien ved Vestvolden eller træne udendørs på Sundhedscenterets aktivitetsbane ved rådhusplænen.

Oplevelser

Oplevelser

I Rødovre vil vi gerne sikre, at der findes kulturoplevelser af en bredde og kvalitet, der gør det muligt for alle at finde oplevelser, der passer til dem. Vores kulturliv er med til at understøtte Rødovres mange fællesskaber og giver en by med en aktiv puls, hvor der er liv på pladser og plæner.

Oplev Rødovre

I løbet af året kan du være med til events, kulturdage og masser af aktiviteter rundt om i byen. Vi har børnefestival for alle daginstitutionsbørn, kulturuge, Sjov lørdag, befæstningsdag, motionsløb og meget mere.

Du kan følge os på Facebook – søg på ’Oplev Rødovre’.

Den årlige pensionistskovtur

En af Rødovres ældste og hyggeligste traditioner er den årlige skovtur i august for byens pensionister, førtidspensionister og efterlønsmodtagere. Billetsalget starter i juni og annonceres i Rødovre lokal Nyt.

Her er et udpluk af vores tilbud:

 • Rødovre Bibliotek
  Leg, læsning, musik, film, teater, foredrag, udstillinger, litteraturklubber og mange flere aktiviteter for alle aldre - samlet i en bygning med en helt unik arkitektur. Se mere på www.rdb.dk 
 • Heerup Museum
  Kom lidt tættere på kunsten. Vi har udstillinger, billedskole, foredrag, debatter og meget mere. Se mere på www.heerup.dk 
 • Oplevelsescenter Vestvolden
  Interaktivt museum fyldt med hemmeligheder for unge og ældre. Se mere på www.vestvolden.dk
 • Viften
  Her kommer alt fra store danske og udenlandske navne til upcoming acts. Få en stor oplevelse med musik, scenekunst, film eller hyg dig i caféen. Se mere på www.viften.dk 
 • Vestbad
  Aktivt samvær med svømning, kurbade eller træning i motionscentret. Se mere på vestbad.dk 
 • Rødovre Musikskole
  Vi åbner dørene til et musikalsk univers for livet. Undervisning for alle fra 0-25 år. Se mere på www.rk.dk/musikskolen 

Dagligdag

Alt hvad hjertet kan begære

Du er flyttet til en by, hvor du kan finde det, der skal til for at få en hverdag til at fungere. Der er mange dagligvarebutikker i Rødovre, og så er der naturligvis Rødovre Centrum, der huser alt, hvad hjertet kan begære - 130 butikker samt lægeklinikker, fitness, legeland og biograf.

Nemt at gøre det godt 

I Rødovre er vi blandt de bedste i Danmark til at sortere affaldet. 

Bor du i hus, henter vi storskrald hver anden uge. Det er selvfølgelig ikke alt, der kan sættes ud som storskrald, men så har vi en genbrugsstation, der har åbent stort set alle årets dage.

Haveaffald kan sættes ud foran på vejen forår, sommer og efterår – du sætter dine fyldte sække ud, og så får du nye sække retur. Du er også velkommen til selv at køre det på genbrugsstationen hele året.

Se mere på www.rk.dk/affald 

Når du har brug for din kommune

Når du har brug for din kommune, er Borgerservice din indgang, og du er altid velkommen, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp. Du kan henvende dig personligt, ringe eller sende en mail til os. Og du kan altid finde os på rk.dk, hvor en række selvbetjeningsmuligheder gør det muligt for dig at klare det meste selv - når det passer dig.

Borgerservice har lørdagsåbent den 1. lørdag i hver måned, med enkelte undtagelser. Du behøver derfor ikke forny dit pas eller kørekort, når du har travlt i hverdagen.

I Rødovre Kommune arbejder vi på at ruste borgerne til at være digitale. Men der er plads til alle, og i Borgerservice får alle den hjælp, de har brug for - digitale eller ej.

Se mere på www.rk.dk/borger/borgerservice 

Velfærd

Velfærd for borgerne bliver prioriteret højt i Rødovre Kommune. Det håber vi, at du vil opleve, hvad enten det er i børnehaven, skolen, plejehjemmet eller noget helt fjerde.

Leg og læring i daginstitutioner

I vores daginstitutioner er vi optagede af at forene leg og læring. Derfor er mange af vores pædagoger specialiserede inden for læringstemaer som science, natur og kultur. Under kyndig vejledning af sciencepædagoger bliver der f.eks. leget kreativt med tal og former. Det er sjovt og lærerigt på samme tid, og børnene får den første forståelse for fysik, kemi og matematik.

Læring og trivsel i skolerne

Visionen er, at alle børn skal blive så dygtige, som de kan. Vi arbejder derfor med en høj faglighed, alsidige og udfordrende læreprocesser. Der er gode rammer på vores skoler, IT-niveauet er højt, og vi arbejder hele tiden med kompetenceudvikling af skolernes personale. Børn og unge skal mødes af kompetente voksne, som inddrager deres familier i den fælles opgave, med at sikre børnene og de unge det bedst mulige fundament for deres opvækst.

Det gode seniorliv

Vi tager os godt af de ældre, og der er mange gode tilbud til et aktivt seniorliv. Især vores frivillige, sociale foreninger har mange sjove aktiviteter som kor, dans og banko. Rødovres ældrecentre holder forskellige arrangementer i løbet af året.

Du kan læse mere om de forskellige aktiviteter og arrangementer i Den Sociale Vejviser, der findes som hæfte og på www.rfcenter/frivillig/find-forening

Vi har desuden velfungerende tilbud til ældre, der har behov for pleje og omsorg. Vi har fire plejehjem, hjemmepleje og genoptræning i træningscenteret. Der er mange aktivitetstilbud for pensionister 

for at fremme det sociale samvær, herunder muligheden for at spise på plejehjemmenes caféer.

Sundhed for alle

Du kan benytte dig af kommunens gratis sundhedstilbud. Siden vi fik vores sundhedscenter i 2011 har mange fået vejledning og inspiration til at leve sundere. Du kan f.eks. komme på et gratis rygestopkursus, få kost- og motionsvejledning, deltage på en workshop om stresshåndtering, eller få en samtale om alkohol, hvis det fylder for meget i din hverdag.

Se mere på www.rk.dk/sundhedscenter 

Hjælp og støtte i svære situationer

Alle kan få det svært og have brug for støtte og vejledning til at få hverdagen til at fungere igen. Hvis du eller din familie står i en vanskelig situation, er du velkommen til at kontakte Borgerservice. Du kan også møde op til åben anonym rådgivning hver torsdag kl. 17-19 på Rødovre Bibliotek, hvor du kan få gratis, professionel rådgivning.

Kontaktinformation

Rødovre Kommune
Rødovre Kommune
Rødovre Parkvej 150
2610 Rødovre

Telefon
36 37 70 00

Email

Kontakt og åbningstider