Ordet er dit

Velkommen til Rødovre Kommunes debatforum

Her kan du komme med din mening om lige netop det, der optager dig mest som borger i Rødovre. 

Alle indlæg i ’Ordet er dit’ udgør tilsammen en fri og åben debat om forholdene i Rødovre. Du har mulighed for at være med ved at skrive et indlæg med din mening, eller at kommentere andres indlæg. Debatforum er et frit og åbent tilgængeligt forum, som kan læses af alle besøgende på kommunens hjemmeside på internettet. For at undgå misbrug af vores debatforum forbeholder vi os ret til at slette indlæg med kommercielt indhold eller med links til kommercielle websites. 

Vi læser naturligvis alle indlæg og vi bestræber os på at svare på alle spørgsmål.

 

Bofællesskab til datter. 18. aug 2019

Kære Borgmester Erik.
Mange tak for de mange gode år, altid som socialdemokrat. Jeg er ellers en meget tilfreds borger. Men jeg har en svært handicappet datter, som desværre bor i et bofællesskab helt i Køge. (et godt sted, men usikkert) Hun er 48 år og jeg er 77 år, vi har boet i Rødovre hele vores liv. (min datter til hun var 35 år.) Hun har også en bror, som bor i Rødovre.
Derfor kan jeg forstå med Rødovre i rivende udvikling, ikke har et bosted til min datter.( Her er der jo plads til alle).
En ellers meget tilfreds mor.
Mange hilsener
Hanne Toft

Oprettet af: Hanne Lise Toft den 18. aug 2019, kl. 15:24
Besvar

Skovtur i Rødovre 15. aug 2019

Jeg vil sige tusind tak for en dejlig skovtur i går. Søren kørte os sikkert frem og tilbage, Birgitte var fantastisk som guide, og fortalte om alt vi så på vej til Kragerup Gods, hvor vi fik rigtig dejlig mad. Ligesom vi fik fortalt historien om Kragerup og den var bestemt ikke kedelig. Så mange tak for en dejlig dag. Og så glemte jeg lige Zen Garden i Stenlille - fantastisk sted og meget smukt.

Oprettet af: Anita Vaarby den 15. aug 2019, kl. 09:01
Besvar

Trafik på Valhøj Allé ml. Tårnvej & Rødovervej 06. aug 2019

Kære Rødovre kommune

Efter der for ca. 1 års siden blev anlagt nyt asfalt på Valhøjs allé mellem Tårnvej og Rødovrevej har de etablerede fartdæmpninger ikke virket efter hensigten. Asfalten og fartdæmpningerne ligger nu i niveau med hinanden, således, at bilerne med høj fart kan køre igennem; hvilke de desværre også gør. Der bliver meget ofte kørt hurtigere end de tilladte 40 km i timen. Derudover oplever vi ligeledes meget tung trafik på vejen, hvor lastbilerne desværre også kører for stærkt.
Jeg håber I vil tage ud og se på det og rette op på denne meget uhensigtsmæssige og uheldige situation.

Med venlig hilsen
Christina Ries Dünweber
Højnæsvej 18

Oprettet af: Christina Dünweber den 06. aug 2019, kl. 13:59
Besvar | Vis svar [2]

Lucernevej hastighedsdæmpende foranstaltninger 17. jul 2019

Dagligt er der bilister der kører langt mere end de tilladte 40 km/t. Også selvom man som beboer står i vejkanten og venter på at passere med hunde eller børn! Om disse billister bevidst overser skiltningen vides ikke, men skiltningen virker ikke efter hensigten kan det konkluderes. Faktum er, at Lucernevej er en lang lige villavej, der for mange billister indbyder til at trykke på speederen - og der er ingen hastighedsdæmpende foranstaltninger, der stopper de mange fartsyndere!
Trafiktælling kan ikke kaste lys over hastigheden på vejen, som er det der udgør en stor fare for beboerne.
Blot for at præcisere, er det ikke antallet af gennemkørende trafik jeg anfægter, det er hastigheden - hvordan kan man som utryg borger, få kommunen til at måle hastigheden på vejen og ikke kun skele til analyser om trafikmængde?

Jeg mindes at have læst, at beboerne var blevet lovet en hastighedsmåling på et tidspunkt, dette har jeg dog aldrig oplevet i alle de år jeg har boet her. Er det korrekt?

Vi er dog ikke i tvivl - der bliver kørt med hastigheder langt over 40 km/t. Flere gange dagligt.
Skiltet med hastighedsbegrænsning på 40km/t i starten af Lucernevej har ikke nogen effekt, når bilisterne kommer fra Bjødstrupvej mod Tårnvej (hvis det skilt overhovedet har en effekt!)

Vi har desuden talt med flere der benytter Rødovre Arena. De fortæller at de ofte "skærer et stykke af" for at komme til hallen. Det betyder at de fra Tårnvej drejer af Lucernevej og kører af Bjødstrupvej for at komme til Rødovre Hallen - “det virker som en hurtigere vej” udtaler de adspurgte.
Er kommunen oplyst om dette forhold og har dette in mente, når der fremadrettet skal skal laves chikaner?
Er en afspærring for gennemkørsel på midten af Lucernevej omkring nr 72-76 med i overvejelserne?

Kan vi og vores omkringliggende naboer gøre noget i denne sag for at få fokus på hastigheden?
I min optik, er det ikke holdbart, at børn, dyr eller voksne skal køres ned før der sker ændringer.

Oprettet af: Julie den 17. jul 2019, kl. 23:59
Besvar | Vis svar [3]

Misvedligeholdt udenomsareal VUC 17. jul 2019

Hvem står for at vedligeholde grunden foran og bagved VUC?
Ud mod Tårnvej, er der ekstremt højt græs, ukrudt i fuldt flor og flækkede træer. Det er misvedligeholdt og ser ærligtalt forfærdeligt trist ud.
Kønt og indbydende er det ikke - ærgerligt for så ny en bygning, at den allerede nu synes i forfald, med det førstehåndsindtryk udenomsarealerne giver forbipasserende. Hvis det så i det mindste var beplantning, der tilgodeså insekter og bier, ligesom det er forsøgt med ovre i Carlsro på de åbne arealer.
Kan I som forvaltning sørge for at det forhold bliver bragt i orden?

Oprettet af: Julie den 17. jul 2019, kl. 23:22
Besvar

Renovering af Madumvej 21. jun 2019


Renoveringen af fortovene på Madumvej er nu gået igang hvilket er meget meget fint. Vi beboere på vejen er blevet bekendt med at selve vejen også får ny belægning. Det ville i den forbindelse være oplagt at se op for de tidligere utallige henvendelser fra beboere og grundejerforening til kommunen omkring problemer med alt for høj hastighed på vejen. Tilbage i 2009 rettede foreningen henvendelse til kommunen med diverse løsningsforslag og holdt også møder omkring mulighederne. Dette har hidtil ikke ført til noget konkret. Vejen er udlagt som stillevej men foranstaltningerne på vejen ser på ingen måde op for dette. Eksempelvis er kun halvdelen af de hastighedsdæmpende foranstaltninger fra kommunens projekt omkring anlæggelse af stillevejen fra 1982 anlagt hvilket betyder at de eksisterende foranstaltninger reelt ingen effekt har på hastigheden på vejen. Set i lyset af trafikplan 2016 samt hele agendaen i forhold til hastighedszoner på villavejene samt at vejen er en "skolevej" og samtidig tilkørselsvej for 3 institutioner, ville det være nærliggende at tænke nogle foranstaltninger ind i forbindelse med renoveringen af vejen som ikke nødvendigvis fordyrer processen i væsentlig grad, man kunne f.eks tænke i alternative løsninger bla. nogle af de forslag som tidligere,af grundejerforeningen, blev fremsendt til kommunen. Man kunne frygte at en fin ny asfalt, stik imod hensigten, ville blive en endnu mere attraktiv racerbane.
Med venlig hilsen
Henrik Hansen
Madumvej

Oprettet af: Henrik Hansen den 21. jun 2019, kl. 16:44
Besvar | Vis svar [1]

Igen køreplaner ved stoppestederne? 18. jun 2019

I Herlev kommune påtænker kommunalbestyrelsen igen at få opsat de køreplaner med afgangstider, som Movia fjernede hen over hovedet på os. Har kommunalbestyrelsen i Rødovre et tilsvarende initiativ undervejs, så vi igen kan se hvornår busserne forventes at ankomme? Undlad venligst at henvise til sms-løsningen.

Oprettet af: Arne Jørgensen den 18. jun 2019, kl. 15:08
Besvar

fri fra skole 12. jun 2019

næste år 2020 er det 75 år siden Danmark blev befriet for nazisterne
det kunne børnene lære noget af så en ekstra fridag i anledningen var måske på plads den 4/5 maj alle burde have lys i vinduerne og børn og børnebørn skulle høre hvorfor

Oprettet af: carsten nielsen den 12. jun 2019, kl. 19:04
Besvar | Vis svar [1]

Biler i kommunen 31. maj 2019

Er der nogle, som har erfaring med køb i Rødovre - eksempelvis brugtbils-forhandler m.v.?

Jeg står og skal bruge en bil, men den skal selvfølgelig være til at betale :) På for hånd tak for anbefalinger!

Oprettet af: Henrik den 31. maj 2019, kl. 10:37
Besvar

Dagligvarebutik ved Islev Torv 30. maj 2019

Lokalplan 135, der blev vedtaget af kommunalbestyrelsen tidligere på året, muliggjorde etableringen af en ny dagligvarebutik på hjørnet af Islevbrovej og Viemosevej ved Islev Torv. Der er ikke sket noget synligt på stedet siden da. Er det videre forløb med etableringen op til Salling Group eller skal Rødovre Kommune foretage sig yderligere forinden? Hvad er status?

Oprettet af: Arne Jørgensen den 30. maj 2019, kl. 15:50
Besvar | Vis svar [5]

Indtast din besked:

* skal udfyldes
  

Indtast venligst det ord der er vist på billedet. Dette er for at beskytte imod misbrug.

CAPTCHA billede for SPAM beskyttelse Hvis du ikke kan læse ordet, tryk her.