Ordet er dit

Velkommen til Rødovre Kommunes debatforum

Her kan du komme med din mening om lige netop det, der optager dig mest som borger i Rødovre. 

Alle indlæg i ’Ordet er dit’ udgør tilsammen en fri og åben debat om forholdene i Rødovre. Du har mulighed for at være med ved at skrive et indlæg med din mening, eller at kommentere andres indlæg. Debatforum er et frit og åbent tilgængeligt forum, som kan læses af alle besøgende på kommunens hjemmeside på internettet. For at undgå misbrug af vores debatforum forbeholder vi os ret til at slette indlæg med kommercielt indhold eller med links til kommercielle websites. 

Vi læser naturligvis alle indlæg og vi bestræber os på at svare på alle spørgsmål.

 

Bro over Jyllingevej ved Volden 13. sep 2017

Hej nu kan jeg se at der er kommet 3 nye broer i Rødovre.
Hvordan går det med genetableringen af broen over Jyllingevej ved Volden,
da der hver dag er mange farlige situationer med cyklister og kondiløbere på tværs af Jyllingevej. Med venlig hilsen John

Oprettet af: John Larsen den 13. sep 2017, kl. 08:24
Besvar | Vis svar [5]

Defekte brusere på Valhøj Skole 13. sep 2017

Hej jeg går til senior gymnastik mandag og onsdag på Valhøj Skole.
Efter gymnastik vil vi gerne i bad, men dette er meget svært da der kun er 2 brusere der fungerer nogenlunde ud af 5 .Og vi er 14-18 mænd der gerne vil bade.Vi snakker også om at det er svært at få de unde mennesker til at bade, når foreholdene i badet er så ringe som tilfældet. Vi håber at dette kan blive bragt i orden så vi kan gå glad i bad. Med venlig hilsen John

Oprettet af: John Larsen den 13. sep 2017, kl. 08:16
Besvar | Vis svar [1]

Affaldslarm 12. sep 2017

I morges kl. 4:49 blev min familie og jeg vækket af en renovationsvogn, der kom for at hente papir- og plastaffald.

Dermed har vi den tvivlsomme fornøjelse at blive vækket to gange i denne uge på et alt for tidligt tidspunkt. På fredag gentager det sig nemlig, når der hentes dagrenovation. Som en ekstra feature er der nu også blevet sat blinklys på renovationsvognene, så hele huset ligner en diskofest, når renovationsvognen holder udenfor.

Vi kan læse i Rødovre Kommunes Husholdningsregulativ, at almindelig dagrenovation samt plast og papir må afhentes fra kl. 5. Det er i forvejen alt for tidligt i forhold til den støj, det frembringer. Og hos os sker afhentningen endda endnu tidligere. Vi har kigget i husholdningsregulativer for kommunerne Hvidovre, Glostrup, Albertslund, Ishøj m.fl., hvor starttidspunktet for afhentning af dagrenovation er tidligst kl. 6, hvilket må siges at være mere gennemtænkt.

Det er os fuldstændig ubegribeligt, hvorfor Rødovre Kommune har valgt denne praksis. Vi kan ikke komme på en anden forklaring, end at det må være for at chikanere borgerne, for nogen saglig grund er der ikke.

Men vi vover alligevel spørgsmålet: hvorfor?

Vi bliver vækket på dette ukristelige tidspunkt, hvilket betyder trætte og uoplagte børn og voksne, der skal have en hverdag til at fungere.

Man fristes til at spørge, om renovationsarbejderne ikke også skal have nattillæg for at arbejde på ydertidspunkter? Hvis det er tilfældet gør det jo kun situationen endnu mere absurd.

Løsningen er i øvrigt oplagt: gør ligesom andre kommuner og afhent affaldet i dagtimerne. Hvor svært kan det være?

Oprettet af: Christian Stokholm den 12. sep 2017, kl. 21:23
Besvar | Vis svar [7]

Kommunal støtte 12. sep 2017

Hvordan finder jeg kommunal støtte til p**** forening?

Jeg undrer mig over hvor man kan finde information om kommunal støtte til aktiviteter og idræt? Jeg ved at kommunen jo støtter mange typer sport, og vi har jo ishockey holdet som er meget populært og gør meget for samholdet i kommunen. Der er sikkert også andre ting jeg ikke kender til.

Jeg synes at Rødovre er et dejligt sted, og at vi skal gøre lidt mere for at skabe nogle aktiviteter for unge og gamle og komme hinanden lidt mere ved, for eksempel ved klubber og foreninger osv. Det kunne være hyggeligt, og hvem ved, måske kunne det også hjælpe nogle mennesker med forskellige problemer.

Vi er nogle gutter, der godt kunne tænke os at få støtte til en p**** forening hvor vi kunne sidde og spille og måske også undervise andre som gerne vil være med i hvordan de spiller p****.

Poker er jo en anerkendt sport mange steder, og vi har jo blandt andet Gus Hansen der er meget kendt dansk p**** spiller, og vi vil gerne være med til at sætte Danmark mere på verdenskortet i forhold til p****.

Vi spiller mest Texas Hold ’Em og er glade for det, men vi synes at foreningen skal være for alle typer p****, så at alle der er interesserede i p**** kan komme og være med og få glæde af det.

Det kræver jo ikke så meget for at spille p****, man skal bare have et godt sted og sidde og nogle kort og nogle chips, det er stort set det, så det er jo et betydeligt mindre udstyrsstykke end for eksempel ishockey hvor man jo skal have stave og masker og benskinner, skøjter, osv. Osv. Det slipper man for med p****.

Poker er det man kan kalde for en gentleman sport, fordi det handler om at bruge hovedet, og ikke om at bruge musklerne. Det er godt for unge at lære at bluffe og tænke to træk fremmad, fremfor bare at slå først og spørge bagefter. Vi spiller for øvrigt ikke om penge i klubben, det er ligeså sjovt uden penge. Nogle gange spiller vi dog om noget chokolade eller en rulle chips.

Send gerne en besked med hvor jeg finder blanketter med videre til at ansøge om p**** forening, fordi det er bedre at folk mødes og får noget socialt samvær ud af det, fremfor bare at sidde og spille online c*****på nettet.

Mange tak,

Rasmus

Oprettet af: Rasmus Petersen den 12. sep 2017, kl. 14:33
Besvar | Vis svar [1]

Ombygning af Roskildevej - til glæde for...?? 04. sep 2017

Kære Rødovre, jeg er dybt forundret over afviklingen af trafikken ifm. anlægsarbejderne på Roskildevej og endnu mere forundret over Rødovre Kommunes planer om at Roskildevej permanent omlægges fra to-spor til et-spor på en stor del af strækningen i Kommunen. Roskildevej er en stor indfaldsvej til og fra Kbh. Og der er ikke mange alternativer kommer man vestfra eller skal den vej på daglig basis. Beslutningen om en en-sporet vej kan opfattes egoistisk af Rødovre ift omegnskommunerne. Jeg husker Rødovre var godt fremme i skoene og imod Kbh.s kommunes planer om en betalingsring.
Umiddelbart virker det ikke til at anlægsarbejdet/afviklingen af trafikken er koordineret med Kbh Kommune i anlægsperioden. Der er kaos i trafikken og en tur der normalt tager 10-12 min er nu oppe på 40-45 min., og det skal så stå på over det næste års tid. Det er ikke holdbart. Afviklingen af trafikken må kunne optimeres af nogle intelligente trafikplanlæggere i kommunen og selvfølgelig i samarbejde og fuldt koordineret med nabokommunerne. Det siger sig selv. Sideveje gennem villakvarterer bliver anvendt i desperation over uendelige bilkøer der står stille / bevæger sig uendelig langsomt. Det går ud over trafiksikkerheden i disse områder som ikke har lyskryds som Roskildevej har i dag, ingen midterrabat som Roskildevej allerede har i dag, ingen brede cykelstier som Roskildevej i dag, parkeringspladser og brede fortove, altsammen noget Roskildevej allerede har i dag helt uden ombygning. Man kunne nøjes med at plante nogle træer og derved opfylde Rødovres vision om en mere attraktiv vej. Attraktiv for hvem er et oplagt spørgsmål.
29,2 millioner kroner koster fase 1, tør ikke tænke på hvad fase 2, 3, 4 og 5 koster oveni. Sandsynligvis samlet + 110 mio. som kunne bruges på noget mere fornuftigt i kommunen f.eks. byens borgere, ældre som yngre, pleje personale, lærere, børneinstitutioner, m.fl.

Oprettet af: Lisa den 04. sep 2017, kl. 21:31
Besvar | Vis svar [28]

Mangler liste over sportsklubber 03. sep 2017

Hej,

Jeg er en mand på 34 år, som netop (for få uger siden) er flyttet til byen. Jeg har altid dyrket meget sport og motion, men jeg har desværre ikke haft held med at finde en passende sportsklub i Rødovre. Mine foretrukne sportsgrene er fodbold og håndbold.

Jeg har forsøgt at læse om mulighederne på, men jeg har endnu ikke fundet en komplet liste..

Oprettet af: Mark den 03. sep 2017, kl. 14:58
Besvar | Vis svar [1]

Gangbro over jyllingevej 01. sep 2017

Jeg forstår ikke at når man laver en ny gangbro ikke laver en mulighed for at gående med barnevogn/klapvogn nemt kan komme over broen. Jeg har lige forsøgt at komme op på den lange trappe og selvom trinene ikke var så stejle måtte jeg alligevel opgive.
Hvorfor ikke lave en flad 'opgang', så kan cyklende (med og uden børn) sikkert og nemt krydse den store vej.

Mvh Nathja Lund.

Oprettet af: Nathja Lund den 01. sep 2017, kl. 14:02
Besvar | Vis svar [1]

Koncerter på plænen 27. aug 2017

Hej.
Vi synes det er en god ide at kulturen bredes ud, også i Rødovre men må samtidig erkende at niveauet for antal af koncerter, deres støjnivau og ikke mindst deres længde alligevel har nået en højde hvor vi oplever at grænsen er nået, senest med koncerterne i weekenden.
Vi bor endda ikke i Rødovre men i Vanløse ved Jyllingevej st. Musikken til koncerterne er faktisk så høj at vi kan høre det meste af teksterne, så selv med lukkede døre og vinduer er en lørdag meget lang når de starter om formiddagen og som i går først sluttede kl. 0.45. og så ovenpå en fredag aften hvor den ligeledes stod på musik hele eftermiddagen og aftenen.
Vi håber man i kommunen vil evaluere på hvormange af disse koncerter der er rimelige i løbet af en sommer og ikke mindst om det er rimeligt at der bliver spillet en hel weekend.

Venlig hilsen
Mette Falk Holm
Tyborøn Alle 86 A.
2720 Vanløse.

Oprettet af: Mette Falk Holm den 27. aug 2017, kl. 10:17
Besvar | Vis svar [1]

Udendørs konceerter - larm 26. aug 2017

Jeg er meget enig i det den forrige borger Johannes skriver om det støjhelvede som disse koncerter giver anledning til.
Det er mig aldeles uforståeligt at RK giver tilladelse hertil. Men ungdommelige socialdemokratiske stemmer tæller øjensynligt mere end alle de gode og ældre skatteborgere der bor i villakvartererne rundt om, der får en hel week-end spoleret af støj. Her lørdag formiddag er der allerede gang i den deroppe!

Oprettet af: Vitus Nielsen den 26. aug 2017, kl. 11:56
Besvar | Vis svar [2]

Udendørs koncerter i weekenden - høj musik 25. aug 2017

Hej, jeg er ved at være ret ked af de mange udendørskoncerter i Rødovre, hvor man ufrivillig skal lægge øre til musik som man nødvendigvis ikke synes om og som er så højt at man også kan høre dem indenfor bag både lukkede døre og vinduer. Kan man ikke tage lidt hensyn og holde dem indendørs eller steder hvor musikken ikke generer så mange beboer, evt stoppe kl 22:00 hvor flere som skal på arbejde næste dag gerne vil have nattero. Det er jo ikke fordi at udbuddet af koncerter i København og stor København er lille, tvært om, der er et hav af koncerter at vælge i mellem. Som beboer i Rødovre kan man høre dem alle både i haven og indenfor.

Oprettet af: Susanne Frederiksen den 25. aug 2017, kl. 22:06
Besvar | Vis svar [3]

Indtast din besked:

* skal udfyldes
  

Indtast venligst det ord der er vist på billedet. Dette er for at beskytte imod misbrug.

CAPTCHA billede for SPAM beskyttelse Hvis du ikke kan læse ordet, tryk her.
 

Cookies

Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Når du benytter sitet, samtykker du til vores anvendelse af cookies. Læs mere om vores cookiepolitik.

OK