Ordet er dit

Velkommen til Rødovre Kommunes debatforum

Her kan du komme med din mening om lige netop det, der optager dig mest som borger i Rødovre. 

Alle indlæg i ’Ordet er dit’ udgør tilsammen en fri og åben debat om forholdene i Rødovre. Du har mulighed for at være med ved at skrive et indlæg med din mening, eller at kommentere andres indlæg. Debatforum er et frit og åbent tilgængeligt forum, som kan læses af alle besøgende på kommunens hjemmeside på internettet. For at undgå misbrug af vores debatforum forbeholder vi os ret til at slette indlæg med kommercielt indhold eller med links til kommercielle websites. 

Vi læser naturligvis alle indlæg og vi bestræber os på at svare på alle spørgsmål.

 

Flagning på nationale flagdage. 01. apr 2018

Da jeg Pinsedag kiggede ud af vinduet, kunne jeg se, at Rødovre Centrum havde hejst sine store flotte flag overfor Rådhuset, men at Rådhusets flagstang stod uden flag eller vimpel. Er det på grund af besparelse, eller er det bare ren forglemmelse ?
Jeg troede, at man flagede på nationale flagdage. Vi har verdens smukkeste flag, og vi viser det gerne frem.
Med venlig hilsen fra en gammel sejler.
Steen Rasmussen.

Oprettet af: Steen Rasmussen den 01. apr 2018, kl. 12:08
Besvar | Vis svar [3]

Hasighedsdæmpende foranstaltninger 22. mar 2018

Jeg har tidligere rettet henvendelse til jer angående den tiltagende trafik på Frøslevvej mellem Damhus Boulevard og Skodborgvej. Vejen benyttes i stigende grad af forældre, der transporterer deres børn til skole - forståeligt, MEN - der køres stærkt, for strækningen en lang og lige. I har tidligere tilkendegivet, at I vil kigge på evt. hastighedsdæmpende foranstaltninger. Hvordan går det med det? Der er jo stadig bløde trafikanter - børn, der ikke bliver kørt af forældrene - og de skal vel også have en sikker skolevej.
Mvh Susanne

Oprettet af: Susanne Løvgard den 22. mar 2018, kl. 08:24
Besvar | Vis svar [1]

Damhustorvet 14. mar 2018

Byggeriet på Damhustorvet, som jeg er nabo til, trækker ud. Jeg har tidligere bedt kommunen (påFB) om en forklaring på hvorfor folkene på pladsen vidste at byggeriet allerede i januar vidste at der ville komme forsinkelser, men kun fået et ligegyldigt svar.
De forretningsdrivende har gentagende gange bedt om en forklaring om hvorfor byggeriet nu for tredie gang får fremrykket afslutningsdatoen, men igen får de intet svar. Det samme gælder for den advokat der forsøger at føre sagen for de små virksomheder på torvet. Han kan heller ikke få et svar.
Afslutningen på byggeriet skulle have været i starten af 2018 og er nu rykket til juni måned. Kommunen har nægtet at godtgøre tabt indtjening for de ganske få virksomheder og med den langstrakte forsinkelse er nu stort set umuligt for dem at overleve.
Er dette en bevidst strategi fra kommunens side? Ligger der planer for området der ikke er kendt for borgerne i Rødovre?
Offenlighedslovens paragraf 7 åbner for aktindsigt i byggeprocessen, udbud mm.
Denne ret til indsigt kan søges af alle borgere.
Vil kommunen, uden ansøgt indsigt, åbent lægge frem hvad den nu snart halv årlige forsinkelse koster skatteyderne i Rødovre kommune?
Hvem afgav bud på byggeriet?
Pt tyder meget på at byggeriet kommer til at kostet de fire, fem små forretningsdrivende livet.
Jeg ser frem til et helt præcist svar på hvorfor byggeriet gentagende gange bliver forsinket og hvad det kommer til at koste?
Vh, Anne W.

Oprettet af: Anne Würzt den 14. mar 2018, kl. 21:12
Besvar | Vis svar [5]

Flextrafik 31. jan 2018

Kære Rødovre Kommune.

Jeg skriver da jeg for 8 uger siden brækkede min fod, det gør modbydeligt ondt, man er enormt afhængig af sit netværk og af hjælp udefra. I den forbindelse blev jeg bekendt med at Rødovre Kommune ikke har flextrafik, hviket medførte at jeg måtte være hjemmegående i længere tid da jeg ikke har råd eller mulighed for at tage taxa til og fra arbejde hver dag. De sidste 2 uger hvor min fod var i gips kom jeg dog på arbejde hvilket resulterede i en regning på 2700,- for taxa kørsel.
Det er mange penge i et husholdningsbudget hvor man ikke har medregnet denne post.
Jeg er så heldig at jeg har en opsparing og derfor kunne det godt lade sig gøre at betale for taxa til arbejde, men jeg synes ærligt at Rødovre kommune burde tilbyde Flextrafik som er et billigere alternativ, for borgerne, til taxa kørsel.
Nu har jeg heldigvis smidt krykkerne og er på vej til at komme på benene igen, men hvad med svagt gående i Rødovre kommune? Eller andre som brækker et ben? I realiteten når Rødovre Kommune ikke tilbyde en billig kørselsmulighed for borgerne opfordrer man folk til at blive hjemme i stedet for at komme på arbejde.
Jeg er virkelig glad for mit arbejde og det var ikke sjovt for mig at mine kollegaer skulle undvære mig, og jeg håber at kommunen med denne henvendelse vil genoverveje at indføre Flextrafik eller et andet tilsvarende alternativ.

Bedste hilsner
Christina Trust

Oprettet af: Christina Trust den 31. jan 2018, kl. 08:30
Besvar | Vis svar [3]

oplysninger til borgerne 28. jan 2018

Den 1-12 2017 flyttede vi til Irmabyen og siden har vi ikke modtaget nogen information om kommunens aktiviteter idet Rødovre Lokalnyt mig bekendt ikke omdeles herude. Jeg har skriftligt rettet henvendelse til bladet, men har ikke fået noget svar.Måske vil en henvendelse fra Kommunen til bladet have større virkning. med venlig hilsen Ulrik Rasmussen mokkavej 15-4.dør4 2610 Rødovre

Oprettet af: ulrik rasmussen den 28. jan 2018, kl. 13:58
Besvar | Vis svar [2]

Status på renovering af fortove i Hendriksholm 23. jan 2018

Kan I give en status på renoveringen af fortovene i Hendriksholm-kvarteret?

Arbejdet er tilsyneladende gået i stå.
Der udestår, på øjemål, stadig ca. en tredjedel af vejene, hvor fortovet også trænger voldsomt til en udskiftning.

Mvh
Nikolaj

Oprettet af: Nikolaj den 23. jan 2018, kl. 13:41
Besvar | Vis svar [3]

Renovering Roskildevej 16. jan 2018

Hej Teknisk Forvaltning /Rødovre Kommune
Som beboer her på Roskildevej er det godt nok op ad bakke lige nu og har været et stykke tid.Vi lever og bor i støj mudder grus alle vegne.Lige nu er alle vore fliser fjernet og der er kun grus og alt er spærret af og vi har plader op til vores opgange.
Vi fik lavet cykelsti for nogle uger siden men det var så skrånende at det var en udfordring at bare gå på den hvordan skulle man så som cyklist kunne bruge den.Men man regner jo med at den er lavet af folk som har forstand på disse ting.Men sådan blev det heller ikke for en hos kommunen må sidde med røde ører og ligge kigge på sine udmålinger igen for nu er den lige anlagte cykelsti så hakket op igen for den var forkert.Det er lidt utroligt for det betyder endnu længere tid med alle de gener vi døjer med nu.Vores opgange ligner noget der er løgn p.g.a grus og mudder.Maskiner larmer det meste af dagen og hele vores ejendom ryster
Når de kører med alle deres maskiner.
Så når vi skal ud dagligt ( for vores vedkommende 4x dagligt da vi har hund) så skal vi ud på plader og ud på Roskildevej der er vi omgivet af cyklister i høj fart og maskiner og når vi i sikkerhed så kommer den næste udfordring at komme over vejen der er godt nok lyskurv men kort tid at nå over for svingende biler og cyklister fra modsatte cykelsti.Der er byggeprojekt i gang ved det gamle Damhustivoli og der kommer den ene kæmpelastbil og skal ud i krydset og svinge til højre, så vi er hårdt prøvet lige pt.
Mvh
Anne K Rasmussen
Roskildevej 283 st th
2610 Rødovre

Oprettet af: Anne K Rasmussen den 16. jan 2018, kl. 18:49
Besvar | Vis svar [3]

Renovering af Islevbrovej 08. jan 2018

Hej.

Hvornår regner kommunen med at renoveringen af Islevbrovej på strækningen mellem Tårnvej og Islev Torv er færdiggjort?

Oprindeligt var planen at arbejdet blev færdiggjort i december, og at det ville være muligt at køre på Islevbrovej i renoveringsperioden. Nu er vi midt i Januar, det hele er stadig spærret af, og ser langt fra færdigt ud. Også vejen under tunnelen er nu blevet spærret for biler.

Har I en frisk status til os? :-)

Bedste hilsner
Torben Lage Frandsen

Oprettet af: Torben Lage Frandsen den 08. jan 2018, kl. 16:51
Besvar | Vis svar [10]

Fællesskaber for bloggere/iværksætter 27. dec 2017

Hej Rødovre kommune.

Først og fremmest tak for en fantastisk kommune. Selvom dette indlæg egentligt måske er en lille "brok" så er jeg overordnet rigtig glad for at være bosat i så dejlig en kommune som her. Jeg har tidligere været på kontanthjælp og fik fantastisk hjælp til på min helt egen facon at komme ud af "sikkerhedsnettet".

Med tilskyndelse fra familie og med god hjælp fra jer fik jeg bygget videre på min hobbyside om romantik: og erotik og det er endt med at være min primære indtægtskilde. Så først og fremmest tak for muligheden for at kunne bygge på en hobbyvirksomhed under kontanthjælpen og derved tjene til dagen og vejen på egen hånd.

Jeg står dog med et problem som jeg ikke rigtigt ved om i kan hjælpe mig med, men jeg har en idé om at jeg ikke er den eneste. Jeg er ensom. Jeg møder ikke særligt mange mennesker, når tiden kun går med blogge og lave artikler herhjemme. Tidligere har jeg arbejdet sammen med flere kollegaer og har hverdag haft et samværd med andre. Det savner jeg.

Derfor er både mit spørgsmål, eller dernæst min opfordring: Findes der fællesskaber for det man kan kalde "iværksætter" og eller andre der arbejder alene og har brug for samværd? Dernæst: Er det noget kommunen kan hjælpe med og/eller facilitere i større eller mindre grad?

Mvh
Lise

Oprettet af: Lise Petersen den 27. dec 2017, kl. 12:16
Besvar | Vis svar [9]

Jeg høre om pensionen 08. dec 2017

Kære Erik . Jeg vil høre hvorfor jeg betale 38% i skat hvor jeg har betalt skat hele mit liv og hvofor er man ansat . Når man har talt med sagsbehandler i Rødovre bliver pensionen mindre og mindre og mindre . og jeg syntes at de sags behandler man har kan man ikke stole på .

Oprettet af: Benny Larsen den 08. dec 2017, kl. 20:42
Besvar | Vis svar [1]

Indtast din besked:

* skal udfyldes
  

Indtast venligst det ord der er vist på billedet. Dette er for at beskytte imod misbrug.

CAPTCHA billede for SPAM beskyttelse Hvis du ikke kan læse ordet, tryk her.