Invasiv art 05. maj 2020
På Volden har den invasive art Løngylden fået et voldsomt overtag. Den har på nuværende tidspunkt spredt sig til alle dele af Volden. Nogle steder står blot et enkelt eksemplar - andre steder har de fået et massivt overtag.
De er umiddelbart meget smukke med sin limegrønne frodighed - men skrækscenariet er lige nu, at den med sin massive frembrusning, hindrer væksten af Voldens oprindelige og mangfoldige flora. Om få år er det slut med både bregner, viol, anemone osv osv, hvis der ikke gøres en stor indsats nu for at bremse dem/ udrydde dem. Jeg river selv planterne op med jævne mellemrum - men en mands/kvindes indsats rækker ikke. Der skal mange arbejdstimer til at udrydde planten.
Jeg vil derfor høre, om der er sat tiltag i søen fra kommunens side. Jeg tænker, at i må være meget interesserede i at bevare den biodiversitet, som dele af Volden endnu byder på. Jeg ved fårene elsker planten. Måske kan de vha mobile indhegninger bruges til formålet. Men jeg tænker, at man hurtigst mulig bliver nødt til at sætte mandetimer på en manuel udrydning for at komme helt ud i alle afkroge og op og ned af alle skråningerne. Planten skal op med rod og sideskud ellers kommer den igen senere på året og det skal helst være nu før den når at sætte tusindvis af frø.
Påpeger blot at det er et uoverskueligt problem, hvis der ikke bliver gjort noget nu og er vidende om, at Danmarks Naturfredningsforenings lokalgruppe hvert år inviterer til at hjælpe med selv samme problem. MEN der kommer sjældent flere end 2 personer og det vel og mærket kun EN gang om året.
Sig til, hvis jeg kan bruges til formålet......håber inderligt i vil gøre noget ved sagen.
Mvh
Mai-Britt Larsen
2610 Rødovre
Hej Mai-Britt Larsen. Vi beklager, at du først får svar på din besked nu, hvilket bl.a. skyldes Covid-19 situationen. Vi er klar over, at der er et stort problem med Lundgylden på Vestvolden, og at omfanget af udbredelsen nærmest er eksploderet på meget kort tid. Vi har samarbejde med flere private aktører, som frivilligt bekæmper herunder Danmarks Naturfredningsforening. Herudover bekæmper borgere i særlige jobordninger via jobcenter og kommunens ansatte i nogen omfang. I år har bekæmpelsen desværre været meget mere mangelfuld end tidligere, da kommunens egne folk har været hjemsendt, og jobcentrets folk forsat er hjemsendt pga. Covid-19. Umiddelbart vurdere vi ikke, at det er muligt at have flere midlertidige hegn og får, men vi leder løbende efter nye muligheder for bekæmpelse både metodemæssigt og omfangsmæssigt. Du er altid meget velkommen til at bekæmpe lundgylden på volden. Hvis du vil af med bunker af bekæmpet lundgylden, vil det være dejligt hvis du kan lægge dem i kanten af den asfalteret sti (voldgaden).