Ordet er dit

Velkommen til Rødovre Kommunes debatforum

Her kan du komme med din mening om lige netop det, der optager dig mest som borger i Rødovre. 

Alle indlæg i ’Ordet er dit’ udgør tilsammen en fri og åben debat om forholdene i Rødovre. Du har mulighed for at være med ved at skrive et indlæg med din mening, eller at kommentere andres indlæg. Debatforum er et frit og åbent tilgængeligt forum, som kan læses af alle besøgende på kommunens hjemmeside på internettet. For at undgå misbrug af vores debatforum forbeholder vi os ret til at slette indlæg med kommercielt indhold eller med links til kommercielle websites. 

Vi læser naturligvis alle indlæg og vi bestræber os på at svare på alle spørgsmål.

 

Renovation 17. maj 2020

Hej administration
Jeg har en forespørgelse og et stærkt ønske om.
- At få rengjort vores plastcontainer til affald for urenheder. Da jeg som lejer betaler for renovation over vores fællesudgifter via huslejen. Mener jeg det må være renovationen, der skal sørge for renholdelsen af affaldscontainerne . Især disse Covid-19 tider
Mvh. Alex diedrichsen Horsevænget 164 2610 Rødovre

Oprettet af: Alex Diedrichsen den 17. maj 2020, kl. 18:35
Besvar | Vis svar [1]

Hul i Thomas 13. maj 2020

Hvornår bliver de flotte kæmper på Vestegnen vedligeholdt?
Thomas har stort hul i hoften.
Der er store huller i flere af dem.
Når der først er hul - bliver hullet hurtigt større.
De er bevaringsværdige!

Oprettet af: Susanne Bruun den 13. maj 2020, kl. 21:06
Besvar | Vis svar [1]

Invasiv art 05. maj 2020

På Volden har den invasive art Løngylden fået et voldsomt overtag. Den har på nuværende tidspunkt spredt sig til alle dele af Volden. Nogle steder står blot et enkelt eksemplar - andre steder har de fået et massivt overtag.
De er umiddelbart meget smukke med sin limegrønne frodighed - men skrækscenariet er lige nu, at den med sin massive frembrusning, hindrer væksten af Voldens oprindelige og mangfoldige flora. Om få år er det slut med både bregner, viol, anemone osv osv, hvis der ikke gøres en stor indsats nu for at bremse dem/ udrydde dem. Jeg river selv planterne op med jævne mellemrum - men en mands/kvindes indsats rækker ikke. Der skal mange arbejdstimer til at udrydde planten.
Jeg vil derfor høre, om der er sat tiltag i søen fra kommunens side. Jeg tænker, at i må være meget interesserede i at bevare den biodiversitet, som dele af Volden endnu byder på. Jeg ved fårene elsker planten. Måske kan de vha mobile indhegninger bruges til formålet. Men jeg tænker, at man hurtigst mulig bliver nødt til at sætte mandetimer på en manuel udrydning for at komme helt ud i alle afkroge og op og ned af alle skråningerne. Planten skal op med rod og sideskud ellers kommer den igen senere på året og det skal helst være nu før den når at sætte tusindvis af frø.
Påpeger blot at det er et uoverskueligt problem, hvis der ikke bliver gjort noget nu og er vidende om, at Danmarks Naturfredningsforenings lokalgruppe hvert år inviterer til at hjælpe med selv samme problem. MEN der kommer sjældent flere end 2 personer og det vel og mærket kun EN gang om året.
Sig til, hvis jeg kan bruges til formålet......håber inderligt i vil gøre noget ved sagen.
Mvh
Mai-Britt Larsen
2610 Rødovre

Oprettet af: Mai-Britt Larsen den 05. maj 2020, kl. 20:29
Besvar | Vis svar [1]

Fartbegrænsning på Valhøjs alle ved Axelhøj og Hæjnæsvej 02. maj 2020

De eksisterende fart-chikaner på Valhøjs alle ved Axelhøj og ved højnæsvej virker ikke efter hensigten. De fungere nærmer som en invitation til fartglade bilister om at køre race, hvilket de ofte gør. Hvem skal jeg kontakte for at få kommunen til at til at overveje stillebump eller andre løsninger? Der er meget trafik (biler , cykler og forgængere) på grund af Rema 1000 for enden af Axelhøj og det er kun et spørgsmål om tid før det går helt galt for der er rigtig mange biler som kører alt alt for stærkt. Jeg tror bl.a. det skyldes at der er effektive stillebump og Rødager alle. Kunne man ikke lave tilsvarene på Valhøjs alle?

Oprettet af: Mikkel Kristensen den 02. maj 2020, kl. 21:45
Besvar | Vis svar [1]

Grøn bølge mangler på Tårnvej 25. apr 2020

Jeg oplever at når man kører fra rødovre syd til nord eller omvendt ad Tårnvej skal man holde for rødt ved næsten samtlige lyssignaler på sin vej. Er det ikke muligt at lave en ´Grøn bølge´ for bilister ved den tilladte hastighed på det meste af ruten.

Mellem Roskildevej til Jyllingevej må det være muligt, da Tårnvej er den største vej på den strækning. Der må være en kolossal miljøgevinst at hente hvis ikke alle de biler skal holde i tomgang for længe - for ikke at tale om tidsfaktoren for de mange bilister. Der er rigtig mange lyskryds på ruten.

Oprettet af: Lars Hovgaard den 25. apr 2020, kl. 07:14
Besvar | Vis svar [1]

Rest/bio affald 24. apr 2020

Jeg undrer mig over hvorfor jeg ikke får afhentet mit reste affald
I går var den gal igen , til trods for at jeg sætter min affalds container ud på gaden
Det var også galt ugen før påske , de tømte til og med min nabo , da jeg spurgte hvorfor fik jeg svaret , vi skal tømme til lyskrydset ( jeg bor før lyskrydset og i samme hus som de lige havde tømt i
Jeg forstår det ikke
Jeg har fået en fin ny plan hvorpå der stå at jeg skal have tømt om torsdagen , så hvorfor sker det ikke??????

Oprettet af: Lissie Gudmark den 24. apr 2020, kl. 10:48
Besvar | Vis svar [1]

Brabrandvej/Elstedvej 15. apr 2020

I forbindelse med vejarbejdet på rødovrevej, er skiltningen særdeles mangelfuld.
Kommer du på rødovrevej og vil ned på Elstedvej er der højresving forbudt. Afspærring. ved Lisbjergvej findes et enkelt skilt der viser der er omkørsel.
Så stopper skiltningen. Vi som bor på Brabrandvej har intet modtaget om at der ikke længere er udkørsel via Elstedvej. Måske kan skulle tjekke skiltningen lidt ekstra, når nu vejarbejdet først forventes afsluttet efter uge 17.

mvh Jens aa BV 45

Oprettet af: jens aage jensen den 15. apr 2020, kl. 16:01
Besvar

Hvornår mon det sker? 12. apr 2020

Hej
Langs den nyrenoverede Tårnvej ved Fortvej er der brosten, der ligger og flyder og hvis man krydser vejen, er det til stor fare, da den lille hælde på midten flyder med løse blosten - mon det snart bliver rettet op også ved cykelstierne?

Oprettet af: Susan den 12. apr 2020, kl. 15:12
Besvar

Indsamling af haveaffald 06. apr 2020

Det er simpelthen for dårligt og uintilligent ikke at indsamle haveaffald fra kommunens mange haveejere. Selvfølgelig kan man arrangere rutinerne omkring en indsamlingsbil og tre mand så de ikke smitter hinanden. Det er jo ikke borgerne der er i spil her.
For haveejerne er indsamlingen ligeså vigtig som indsamlingen af dagrenovation. Man tør jo slet ikke tænke på den kæmpe affaldspukkel i genererer, og afviklingen af samme!!
Bliv nu fornuftige!!! Det blev i dog i et vist mål på genbrugspladsen.
Vitus Nielsen

Oprettet af: J. Vitus Nielsen den 06. apr 2020, kl. 11:18
Besvar | Vis svar [1]

Rotter 05. apr 2020

I har sådan en fin rottehandlingsplan for 2019-202,1 hvor I bla. skriver

” Den overordnede målsætning i Rødovre Kommune er at levere en effektiv rottebekæmpelse. En effektiv bekæmpelse består både af selve bekæmpelsen, hvor de rotter, der har givet anledning til gene fjernes. Den består desuden af fejlfinding og vejledning, der medvirker til, at problemet ikke opstår igen.”

Okay....for 2 uger siden oplevede jeg en rotte i min have.

Jeg bor i et boligkompleks med 71 lejemål fordelt på 4 blokke. Hver blok har 6 stuelejligheder med haver.

Da jeg ikke kunne ringe til jer, fik jeg mit boligselskab til at ringe til jer, at jeg havde set en rotte i min lille have der er ca. 30-35 kvm, og I sendte naturligvis dagen efter en rottefanger herned til mig, den rottefanger søger IKKE i min have, men sætter kun en rottekasse op i hækken ud mod stien. Han prøver ikke engang at finde ud af, HVOR rotterne kommer fra (hvor rederne er, hvis de ikke er i min have, som han ikke engang undersøgte).

I sidste uge sad jeg ude i min have og nød solen ved 15 tiden, men jeg fandt ud af, at jeg var ikke alene, jeg havde fået selskab af en rotte og ikke bare havde jeg fået selskab af en rotte, men den havde sgu den frækhed, at sætte sig på min højre fod, hvilket fik mig til at lave mesterskab i både højde spring, karatespark og udøve det høj C alle 3 dele på samme tid.


Mads W. Poulsen, hundefører hos Anticimex A/S, siger at rotter er som udgangspunkt et sky dyr, der helst ikke lader sig se. Først når de bliver rigtig mange, begynder de at titte frem om dagen.
”Når du begynder at se rotter i dagslys, er det fordi, problemet er ved at være massivt, siger han og de er farlige. For rotter holder sig ikke tilbage. Det vil sige, at når de begynder at blive presset, begynder de at blive mere næsvise over for mennesker, når de søger efter føde. Og rotteurin er altså noget, du kan dø af.”

Desuden er rotternes evne til at formere sig særdeles god. De bliver kønsmodne allerede efter et par måneder og føder typisk kuld på syv-otte unger ad gangen. Rotter prøver at få unger hele tiden, men de har normalt en pause fra november til hen i marts. Men i den her vinter, som er den mildeste i mands minde, er der med garanti mange hunner, som er blevet drægtige.

En af mine naboer har indgang til rottereder i sin have, og har flere gange haft jeres rottefanger på besøg. Hun har hver gange bedt jeres rottefangerne om, at gasse de huller, hvor rotterne bor, men det gør han IKKE, han stiller bare flere rottekasser op ved siden af hullerne.

Er det kommunes målsætning?
IKKE ifølge jeres egen handlingsplan ” Den overordnede målsætning i Rødovre Kommune er at levere en effektiv rottebekæmpelse. En effektiv bekæmpelse består både af selve bekæmpelsen, hvor de rotter, der har givet anledning til gene fjernes .Den består desuden af fejlfinding og vejledning, der medvirker til, at problemet ikke opstår igen”.

Hvor svært kan det være, at lave en effektiv rottebekæmpelse?
I må jo tage hele kampskyttens frem og bruge alle de midler I har, som jo bla. er svovlpatroner, der direkte slår dem ihjel under jorden i hullerne.

Jeg har ikke brugt min have siden, men ser frem til, at I får gjort noget ved rotte problemet, så jeg igen kan nyde min lille have uden rottebesøg.

Oprettet af: Jill Schapiro den 05. apr 2020, kl. 13:47
Besvar | Vis svar [3]

Indtast din besked:

* skal udfyldes
  

Indtast venligst det ord der er vist på billedet. Dette er for at beskytte imod misbrug.

CAPTCHA billede for SPAM beskyttelse Hvis du ikke kan læse ordet, tryk her.