Ordet er dit

Velkommen til Rødovre Kommunes debatforum

Her kan du komme med din mening om lige netop det, der optager dig mest som borger i Rødovre. 

Alle indlæg i ’Ordet er dit’ udgør tilsammen en fri og åben debat om forholdene i Rødovre. Du har mulighed for at være med ved at skrive et indlæg med din mening, eller at kommentere andres indlæg. Debatforum er et frit og åbent tilgængeligt forum, som kan læses af alle besøgende på kommunens hjemmeside på internettet. For at undgå misbrug af vores debatforum forbeholder vi os ret til at slette indlæg med kommercielt indhold eller med links til kommercielle websites. 

Vi læser naturligvis alle indlæg og vi bestræber os på at svare på alle spørgsmål.

 

Affaldslarm 12. sep 2017

I morges kl. 4:49 blev min familie og jeg vækket af en renovationsvogn, der kom for at hente papir- og plastaffald.

Dermed har vi den tvivlsomme fornøjelse at blive vækket to gange i denne uge på et alt for tidligt tidspunkt. På fredag gentager det sig nemlig, når der hentes dagrenovation. Som en ekstra feature er der nu også blevet sat blinklys på renovationsvognene, så hele huset ligner en diskofest, når renovationsvognen holder udenfor.

Vi kan læse i Rødovre Kommunes Husholdningsregulativ, at almindelig dagrenovation samt plast og papir må afhentes fra kl. 5. Det er i forvejen alt for tidligt i forhold til den støj, det frembringer. Og hos os sker afhentningen endda endnu tidligere. Vi har kigget i husholdningsregulativer for kommunerne Hvidovre, Glostrup, Albertslund, Ishøj m.fl., hvor starttidspunktet for afhentning af dagrenovation er tidligst kl. 6, hvilket må siges at være mere gennemtænkt.

Det er os fuldstændig ubegribeligt, hvorfor Rødovre Kommune har valgt denne praksis. Vi kan ikke komme på en anden forklaring, end at det må være for at chikanere borgerne, for nogen saglig grund er der ikke.

Men vi vover alligevel spørgsmålet: hvorfor?

Vi bliver vækket på dette ukristelige tidspunkt, hvilket betyder trætte og uoplagte børn og voksne, der skal have en hverdag til at fungere.

Man fristes til at spørge, om renovationsarbejderne ikke også skal have nattillæg for at arbejde på ydertidspunkter? Hvis det er tilfældet gør det jo kun situationen endnu mere absurd.

Løsningen er i øvrigt oplagt: gør ligesom andre kommuner og afhent affaldet i dagtimerne. Hvor svært kan det være?

Oprettet af: Christian Stokholm den 12. sep 2017, kl. 21:23
Besvar

Det er ikke ok, at skraldemændene starter så tidligt om morgenen. Dette bliver indskærpet overfor skraldemændene og vognmanden. Med hensyn til blinklysene er det et krav, at de skal være tændt, når der arbejdes rundt om skraldebilen.

Med venlig hilsen
Miljøkontoret

Oprettet af: Miljøkontoret den 18. sep 2017, kl. 08:24 Besvar

Kære Miljøkontor

Vi ser også meget gerne praksis ændret, så skraldet først hentes fra klokken 6 om morgenen.
Er der udsigt til en ændring på området?
Mvh Trine Frøslev, Damhus Boulevard

Oprettet af: Trine Frøslev den 30. sep 2017, kl. 09:42 Besvar

Det er rigtigt at renovatøren har mulighed for at starte affaldsindsamlingen kl. 5, men Teknisk Forvaltning har løbende en dialog med renovatøren omkring starttidspunkt for affaldsindsamlingen, og på langt de fleste veje startes indsamlingen først kl. 6. Der er ingen planer om at ændre i regulativet i den nuværende kontraktperiode med renovatøren, da kontrakten er indgået med udgangspunkt i det nuværende regulativ. Kontrakten udløber i 2019, dog med option på 1-2 års forlængelse. I forbindelse med indgåelse af en ny aftale, kan det overvejes at ændre starttidspunkt for affaldsindsamlingen, og ændre regulativet. Det vil i givet fald skulle op til en politisk behandling.

Oprettet af: Teknisk Forvaltning den 03. okt 2017, kl. 09:20 Besvar

Det er mig helt uforståeligt, at husholdningsregulativet ikke kan ændres, så affald først bliver afhentet efter kl. 6. Det tenderer til chikane. Især når der bliver afhentet affald fra kl. 5 to gange om ugen. Hvorfor skal plast og papir også afhentes fra kl. 5? Det giver ingen mening. I vækker hundredevis af familier, der møder trætte på arbejde.

Rødovre Kommune må efterhånden være én af meget, meget få kommuner i landet, der fastholder at afhentning må ske fra kl. 5. Det virker helt komisk, at Rødovre Kommune ikke følger med andre kommuner på det område, men stædigt fastholder at det giver mening at afhente affald fra kl. 5.

Er det fordi Rødovre Kommune ikke formår at forhandle en anden aftale med renovatøren? Det kunne være interessant at vide, hvorfor I ikke laver aftalen om?

Mvh. Sofie Funder

Oprettet af: Sofie Funder den 11. okt 2017, kl. 08:46

Skal tømmetidspunktet ændres kræver det en ændring af kontrakten med den private renovatør. Tømmetidspunktet vil være en betydelig ændring af kontrakten og dette er ikke muligt i kontraktens løbetid, uden at renovatøren skal kompenseres økonomisk for dette. Kontrakten løber frem til 2019 med forlængelse op til 2 år.

Vi tager ideerne med, når kontrakten skal fornyes.

Vh Miljøkontoret

Oprettet af: Miljøkontoret den 11. okt 2017, kl. 14:56 Besvar

Hvad er tidshorisonten for en ændring af kontrakten med renovatøren nu, hvor vi skriver 2019?

Mvh. Sofie Funder

Oprettet af: Sofie Funder den 16. jan 2019, kl. 14:29 Besvar

Rødovre Kommune har besluttet at hjemtage affaldsindsamlingen. Dette vil ske om omkring et år. Du velkommen til at kontakte os på tlf.36377000 og bede om Miljø og affald eller skrive en mail på affald@rk.dk hvor opgiver din adresse, så vil vi prøve at hjælpe dig.

Mvh.
Miljø og Affald

Oprettet af: Miljø og Affald den 17. jan 2019, kl. 15:59

Indtast din besked:

* skal udfyldes
  

Indtast venligst det ord der er vist på billedet. Dette er for at beskytte imod misbrug.

CAPTCHA billede for SPAM beskyttelse Hvis du ikke kan læse ordet, tryk her.