Ordet er dit

Velkommen til Rødovre Kommunes debatforum

Her kan du komme med din mening om lige netop det, der optager dig mest som borger i Rødovre. 

Alle indlæg i ’Ordet er dit’ udgør tilsammen en fri og åben debat om forholdene i Rødovre. Du har mulighed for at være med ved at skrive et indlæg med din mening, eller at kommentere andres indlæg. Debatforum er et frit og åbent tilgængeligt forum, som kan læses af alle besøgende på kommunens hjemmeside på internettet. For at undgå misbrug af vores debatforum forbeholder vi os ret til at slette indlæg med kommercielt indhold eller med links til kommercielle websites. 

Vi læser naturligvis alle indlæg og vi bestræber os på at svare på alle spørgsmål.

 

Irma Byen - Åbent brev til borgmesteren for Rødovre kommune 19. maj 2017

Jeg har købt en lejlighed med have i den kommende Terrassehaven og fik at vide, at haven lå ud til grønne områder og parker og nu må jeg så konstatere, at min have kommer til at ligge ud til et larmende område med en kommende inst. i to etager med 180 børn - hvordan kan i være bekendt at beslutte sådan noget, når i ved, at der ligger over hundrede nye lejligheder i Terrassehaven lige over for inst. med nye beboere, som troede de havde købt deres drømme lejlighed? Jeg kommer fra Gladsaxe kommune, og må ærligt indrømme, det første håndsindtryk som jeg har fået af Rødovre kommune tegner på ingen som helst måde godt. Der er så mange nye beboere som bliver berørt af dette og i kan ganske simpelt ikke være det bekendt.

Jeg er så bitter over dette, og har ikke ord for dette - jeg glæder mig på ingen måde til at flytte ind nu, og jeg ved, at der vil komme mange protester over dette. Få nu ændret denne beslutning og læg inst. et andet sted, hvor den ikke generer 146 nye lejligheds købere.

Venlig hilsen Kit Svendsen

Oprettet af: Kit Svendsen den 19. maj 2017, kl. 22:23
Besvar

Kære Kit Svendsen

Tak for dit indlæg.
Først og fremmest velkommen til Rødovre. Jeg håber, at du bliver glad for at bo i vores dejlige kommune.
Jeg har forståelse for din situation, og jeg skal for god ordens skyld understrege, at kommunen naturligvis løbende har orienteret udviklingsselskabet bag Irmabyen om den konkrete placering af børneinstitutionen. Det er sket i god tid inden den politiske behandling i Kommunalbestyrelsen.

Rødovre er en velfærdskommune, hvor vi prioriterer forholdene for ikke mindst vores ældre og børn meget højt.
Irmabyen er en helt ny bydel i Rødovre med op til 3000 nye borgere, hvoraf rigtigt mange er børn. Det er en udvikling, vi glæder os over.

Men det betyder også, at hvis vi fortsat skal kunne garantere pasning til alle børn, er det nødvendigt at bygge en ny daginstitution. Derfor har Kommunalbestyrelsen besluttet at investere 44 mio.kr. i en ny, moderne institution. Mange af de børn, som dagligt får glæde af den, kommer til at bo i netop Irmabyen.

Det er helt nødvendigt at bygge en ny institution ved Irmabyen, og placeringen af den syd for arealet for de eksisterende bygninger ved Espevang er i overensstemmelse med den lokalplan, der er for området. Området nord for Terrassehaven er omfattet af Lokalplan 83, der udlægger området til offentlige formål herunder bebyggelse til børneinstitutioner (jf. lokalplanens § 1.1 og 3.1). Lokalplanen blev vedtaget af Kommunalbestyrelsen tilbage i 2002.

Bevillingen til den nye institution blev godkendt på Kommunalbestyrelsens møde den 11. oktober 2016 i forbindelse med vedtagelsen af budget 2017 ff.

Den 28. februar 2017 gav Kommunalbestyrelsen en egentlig projekteringsbevilling til gennemførelse af projektet, og programoplæg samt tidsplan blev godkendt. Institutionen forventes at stå færdig i slutningen af 2018.

Der vil ved placering og udformning af institutionen blive taget videst muligt hensyn til naboerne i området og til områdets karakter.

Med venlig hilsen
Erik Nielsen,
borgmester

Oprettet af: Erik Nielsen den 29. maj 2017, kl. 11:15 Besvar

Indtast din besked:

* skal udfyldes
  

Indtast venligst det ord der er vist på billedet. Dette er for at beskytte imod misbrug.

CAPTCHA billede for SPAM beskyttelse Hvis du ikke kan læse ordet, tryk her.