Ordet er dit

Velkommen til Rødovre Kommunes debatforum

Her kan du komme med din mening om lige netop det, der optager dig mest som borger i Rødovre. 

Alle indlæg i ’Ordet er dit’ udgør tilsammen en fri og åben debat om forholdene i Rødovre. Du har mulighed for at være med ved at skrive et indlæg med din mening, eller at kommentere andres indlæg. Debatforum er et frit og åbent tilgængeligt forum, som kan læses af alle besøgende på kommunens hjemmeside på internettet. For at undgå misbrug af vores debatforum forbeholder vi os ret til at slette indlæg med kommercielt indhold eller med links til kommercielle websites. 

Vi læser naturligvis alle indlæg og vi bestræber os på at svare på alle spørgsmål.

 

Lucernevej hastighedsdæmpende foranstaltninger 17. jul 2019

Dagligt er der bilister der kører langt mere end de tilladte 40 km/t. Også selvom man som beboer står i vejkanten og venter på at passere med hunde eller børn! Om disse billister bevidst overser skiltningen vides ikke, men skiltningen virker ikke efter hensigten kan det konkluderes. Faktum er, at Lucernevej er en lang lige villavej, der for mange billister indbyder til at trykke på speederen - og der er ingen hastighedsdæmpende foranstaltninger, der stopper de mange fartsyndere!
Trafiktælling kan ikke kaste lys over hastigheden på vejen, som er det der udgør en stor fare for beboerne.
Blot for at præcisere, er det ikke antallet af gennemkørende trafik jeg anfægter, det er hastigheden - hvordan kan man som utryg borger, få kommunen til at måle hastigheden på vejen og ikke kun skele til analyser om trafikmængde?

Jeg mindes at have læst, at beboerne var blevet lovet en hastighedsmåling på et tidspunkt, dette har jeg dog aldrig oplevet i alle de år jeg har boet her. Er det korrekt?

Vi er dog ikke i tvivl - der bliver kørt med hastigheder langt over 40 km/t. Flere gange dagligt.
Skiltet med hastighedsbegrænsning på 40km/t i starten af Lucernevej har ikke nogen effekt, når bilisterne kommer fra Bjødstrupvej mod Tårnvej (hvis det skilt overhovedet har en effekt!)

Vi har desuden talt med flere der benytter Rødovre Arena. De fortæller at de ofte "skærer et stykke af" for at komme til hallen. Det betyder at de fra Tårnvej drejer af Lucernevej og kører af Bjødstrupvej for at komme til Rødovre Hallen - “det virker som en hurtigere vej” udtaler de adspurgte.
Er kommunen oplyst om dette forhold og har dette in mente, når der fremadrettet skal skal laves chikaner?
Er en afspærring for gennemkørsel på midten af Lucernevej omkring nr 72-76 med i overvejelserne?

Kan vi og vores omkringliggende naboer gøre noget i denne sag for at få fokus på hastigheden?
I min optik, er det ikke holdbart, at børn, dyr eller voksne skal køres ned før der sker ændringer.

Oprettet af: Julie den 17. jul 2019, kl. 23:59
Besvar

I de trafiktællingerne vi får udført, så måles og registreres hastighederne og køretøjstyperne.

Det fremgår af kommunens Trafikplan 2016, at der på Lucernevej er målt et forhøjet hastighedsniveau i forhold til den skiltede hastighed. Det er derfor en vejstrækning, hvor der skal arbejdes på at få hastigheden ned.

Den sidste hastighedsmåling for Lucernevej blev udført i 2015 og der er planlagt en ny trafiktælling i efterår 2019.

Lucernevej er en offentlig vej, hvis funktion i vejnettet er som fordelingsvej for trafikken i lokalområdet. På sådanne veje skal der forventes en andel gennemkørende trafik, som ikke nødvendigvis har ærinde på den konkrete vej, men på de tilstødende veje og funktioner i lokalområdet. I forhold til trafikplanlægning og tiltag til at reducere hastigheden på Lucernevej, så arbejder vi ikke ud for at indføre forbud for gennemkørende trafik.

Det er blevet muligt for borgere selv at bestille en fotovogn til deres boligveje, så vi kan foreslå, at du kan skrive til færdselspolitiet og bestiller sådan en fartkontrol. Det kan du gøre via det her link - politi.dk/bestil/bestil-en-betjent/bestil-en-faerdselskontrol

Oprettet af: Vej- og Trafikafdelingen den 19. jul 2019, kl. 13:59 Besvar

Det er ikke muligt at bestille en trafikmåling til Lucernevej. Færdselspolitiet har ikke kapaciteten, er svaret. Hvad gør man så for at belyse hastigheden?

Oprettet af: Julie den 26. apr 2020, kl. 15:37 Besvar

Noget må gøres, inden det går galt!

Med venlig hilsen
Sigurd
57 år
Cand.merc.

Oprettet af: Sigurd Kragh Jespersen den 30. jul 2019, kl. 13:36 Besvar

Indtast din besked:

* skal udfyldes
  

Indtast venligst det ord der er vist på billedet. Dette er for at beskytte imod misbrug.

CAPTCHA billede for SPAM beskyttelse Hvis du ikke kan læse ordet, tryk her.