Ordet er dit

Velkommen til Rødovre Kommunes debatforum

Her kan du komme med din mening om lige netop det, der optager dig mest som borger i Rødovre. 

Alle indlæg i ’Ordet er dit’ udgør tilsammen en fri og åben debat om forholdene i Rødovre. Du har mulighed for at være med ved at skrive et indlæg med din mening, eller at kommentere andres indlæg. Debatforum er et frit og åbent tilgængeligt forum, som kan læses af alle besøgende på kommunens hjemmeside på internettet. For at undgå misbrug af vores debatforum forbeholder vi os ret til at slette indlæg med kommercielt indhold eller med links til kommercielle websites. 

Vi læser naturligvis alle indlæg og vi bestræber os på at svare på alle spørgsmål.

 

Lyskryds ude af synk. 24. jan 2019

Som daglig cyklist har jeg undret mig over, om det er bevidst at lyssignalet for biler og cyklister i krydset Islevbrojvej og Tårnvej sydgående ikke er i synk ?
Det kan faktist ses på Google streetview.

Oprettet af: Kenny den 24. jan 2019, kl. 14:15
Besvar

Tror at det lavet sådan, at der er rødt for cykler og gående, når der er grønt for biler.. Hvilke nok skal koste en cykellist livet, når de ikke holder tilbage for rødt.. (kører selv på cykel eller i bil igennem dette kryds hver dag)

Oprettet af: Jan Nielsen den 29. jan 2019, kl. 10:26 Besvar

Tak for indlægget

Cykelstien er dobbeltrettet, og derfor er der nogle ret strenge krav til hvordan lyskrydset skal virke. Med en dobbeltrettet cykelsti er der en risiko for at svingende bilister ikke er opmærksomme på at cyklister kan komme fra begge retninger – f.eks. hvis man skal svinge til venstre og er fokuseret på et ”hul” i trafikken for at kunne svinge - og så overser man en cyklist, der kommer bagfra.

Derfor har cyklisterne separat grønt, mens bilerne har rødt, og det skyldes som nævnt, at der et krav i forbindelse med dobbeltrettede cykelstier gennem lyskryds.

Med venlig hilsen
Vej- og Trafikafdelingen

Oprettet af: Vej- og Trafikafdelingen den 30. jan 2019, kl. 12:23 Besvar

Indtast din besked:

* skal udfyldes
  

Indtast venligst det ord der er vist på billedet. Dette er for at beskytte imod misbrug.

CAPTCHA billede for SPAM beskyttelse Hvis du ikke kan læse ordet, tryk her.