Ordet er dit

Velkommen til Rødovre Kommunes debatforum

Her kan du komme med din mening om lige netop det, der optager dig mest som borger i Rødovre. 

Alle indlæg i ’Ordet er dit’ udgør tilsammen en fri og åben debat om forholdene i Rødovre. Du har mulighed for at være med ved at skrive et indlæg med din mening, eller at kommentere andres indlæg. Debatforum er et frit og åbent tilgængeligt forum, som kan læses af alle besøgende på kommunens hjemmeside på internettet. For at undgå misbrug af vores debatforum forbeholder vi os ret til at slette indlæg med kommercielt indhold eller med links til kommercielle websites. 

Vi læser naturligvis alle indlæg og vi bestræber os på at svare på alle spørgsmål.

 

Lysregulering 09. jan 2019

Hej.
Jeg benytter dagligt fodgængerovergangene på Roskildevej ved Veronikavej og ved Rødovrevej.
Den første ved Veronikavej kan jeg lige nå over hvis jeg starter for rødt lys - altså inden der bliver grønt, men kun lige til cykelstien mod København. Der bliver jeg mødt af de cyklende der ingen forståelse har for min passage, - de har jo inden jeg lander på cykelstien fået grønt lys. Jeg ser gerne en repræsentant fra Teknisk forvaltning der evner at komme hele vejen over Roskildevej medens der er grønt.
Ved Rødovrevej er det samme problem, - der er alt for kort tid til at passere gaden for grønt.
Jeg stiller gerne op til gangprøve på stederne hvis beskrivelsen her, ikke er tilstrækkelig :-)

Oprettet af: Ib Franch Jørgensen den 09. jan 2019, kl. 12:36
Besvar

Tak for din henvendelse.

Der er i sidste uge kommet nye programmer i de to lyskryds du nævner, og nu burde der være tid til at komme over. Tiden varierer henover døgnet, afhængig af trafikken, den er kortest sen aften og om natten – men her bør man også kunne nå over med almindelig ganghastighed.

For fodgængersignaler gælder, at hvis man har påbegyndt krydsningen for grønt, og der bliver rødt, skal man fortsætte til enten en midterhelle eller til modsatte fortov. Der er i lyskrydset indlagt tid, så man kan nå til enten midterhelle eller modsatte fortov, inden der bliver grønt i modsatte retning. Det vil sige, der er ikke nødvendigvis grønt i hele den tid, det tager at krydse, uden at det er i konflikt med trafikken i tværretningen.

Med venlig hilsen

Vej- og Trafikafdelingen

Oprettet af: Vej- og Trafikafdelingen den 16. jan 2019, kl. 12:00 Besvar

Tak for opdatering.
Jeg har bemærket at det er bedre i dagtiden så bilerne ikke skal holde så længe i kø for at komme ud af området efter Boulevarden er lukket ved Torvet.
MEN om aftenen hvor jeg går med hunden er det stadig samme korte tid med grønt. Lad dog dagkoden gælde hele døgnet, - hvad skulle berettige til at jage fodgængere midt på Roskildevej om aftenen ?
Mit tilbud om gangprøve står ved magt. :-)

Oprettet af: Ib Franch Jørgensen den 18. jan 2019, kl. 10:26 Besvar

Indtast din besked:

* skal udfyldes
  

Indtast venligst det ord der er vist på billedet. Dette er for at beskytte imod misbrug.

CAPTCHA billede for SPAM beskyttelse Hvis du ikke kan læse ordet, tryk her.