Ordet er dit

Velkommen til Rødovre Kommunes debatforum

Her kan du komme med din mening om lige netop det, der optager dig mest som borger i Rødovre. 

Alle indlæg i ’Ordet er dit’ udgør tilsammen en fri og åben debat om forholdene i Rødovre. Du har mulighed for at være med ved at skrive et indlæg med din mening, eller at kommentere andres indlæg. Debatforum er et frit og åbent tilgængeligt forum, som kan læses af alle besøgende på kommunens hjemmeside på internettet. For at undgå misbrug af vores debatforum forbeholder vi os ret til at slette indlæg med kommercielt indhold eller med links til kommercielle websites. 

Vi læser naturligvis alle indlæg og vi bestræber os på at svare på alle spørgsmål.

 

Medarbejder ude af kontrol 28. jul 2015

Den kommunale medarbejder, sagsbehandler der stoppede sygedagpengene til en Borger, da vedkommende Borger ikke ville tage i mod El. Chok- skal omgående sættes på plads, eller fritstilles- mage til vanvittig beslutning, og magtmisbrug skal man lede længe efter. Denne sag stopper ikke her------------- Vi finder frem til vedkommende, og vil verbalt konfronterer denne person.

Oprettet af: Henrik Bentzen den 28. jul 2015, kl. 09:13
Besvar

Svar til Henrik Bentzen
Jeg kan nævne, at det ikke er en aktuel sag vi har kendskab til.

Men én ting er helt sikkert: Ingen borger kan i dagens Rødovre tvinges til el.chok eller andre former for alvorlig behandling – heller ikke med trusler om at få afbrudt udbetalingen af sygedagpenge. En given behandling bliver ikke afgjort af en sagsbehandler i kommunen, men udelukkende af en faglig lægelig vurdering.

Proceduren er således:
Når kommunen er orienteret om en borgers sygemelding, sætter den gang i forskellige ting, så borgeren kan få sygedagpenge og få hjælp til at komme tilbage til arbejdsmarkedet så hurtigt som muligt.

Borgerens egen læge har også mulighed for at kommentere vedkommendes mulighed for at vende tilbage til arbejdsmarkedet, eventuelle skånehensyn, behandling og sygdommens forventede varighed. Lægen sender lægeerklæringen til kommunen, inden borgeren skal til den første samtale hos kommunen. Formålet er også her, at sagsbehandleren bliver klædt bedst muligt på til at kunne hjælpe.

En sagsbehandler kan ikke tvinge en borger til en bestemt behandling. Det vil altid være en lægefaglig vurdering, der lægger til grund for evt. anbefalede behandlinger, som sagsbehandleren tager udgangspunkt i, når retten til sygedagpenge skal vurderes.

I perioden 1. juli 2014 - 30. juni 2016 er der indført en forsøgsordning, hvor borgeren har mulighed for at afvise behandling.

Hvis borgeren afviser behandling, bør kommunen som udgangspunkt ikke tillægge det betydning for din ret til fx sygedagpenge, ressourceforløbsydelse, fleksjob og førtidspension.

Som sygemeldt har du mulighed for at fravælge en behandling, som du ikke er tryg ved, uden at du mister din ret til sygedagpenge. Du kan fx afvise at lade dig operere for diskusprolaps, modtage behandling med antidepressiv medicin eller ECT-behandling.

Afviser du en ordineret lægebehandling, har du ret til at få din sag vurderet af den såkaldte klinisk funktion. Klinisk funktion skal så vidt muligt foreslå en anden behandling. Hvis klinisk funktion foreslår en lægebehandling, som du heller ikke ønsker, kan du dog også afvise den behandling.

Du har alene mulighed for at afvise lægebehandling i snæver forstand. Det vil sige behandlinger foretaget af en læge samt operationer og behandling med lægeordineret medicin. Ordningen omfatter ikke mulighed for at afvise fx fysioterapeut eller samtaleforløb hos psykolog.

Med venlig hilsen
Julia Rajic
Teamchef for
sygedagpenge- og Fleksjobområdet

Oprettet af: Julia Rajic den 28. jul 2015, kl. 14:50 Besvar

Indtast din besked:

* skal udfyldes
  

Indtast venligst det ord der er vist på billedet. Dette er for at beskytte imod misbrug.

CAPTCHA billede for SPAM beskyttelse Hvis du ikke kan læse ordet, tryk her.