Skilt pensionist uden bolig 18. jan 2017
Håber at dette kan åbne nogle øjne?
Jeg er pensionist og bor i Rødovre kommune. Troede jeg! Jeg bor i en fremlejet lejlighed og skal finde en ny bolig inden den. 31-08-2017. Da min fremlejekontrakt udløber her.
Årsagen til at jeg bor til fremleje, er at jeg i maj måned 2015. Blev skilt og smidt ud af vores fælles bolig. Jeg var så heldig at have en datter der skulle rejse til udlandet i 2 år. Og jeg flyttede så ind i lejligheden i Rødovre Kommune, i hendes lejlighed.
Så nu da jeg skal ud og finde en ny lejlighed, har jeg kontaktet boligselskabet AAB, der har den lejlighed jeg bor i. Og fik den besked, at jeg skulle lade mig skrive op i boligselskabet, der har en venteliste på 1-10 år. Fordi jeg nu er kommet i klemme. Jeg har fået oplyst at da jeg bor i en fremlejet lejlighed. Er min status, at jeg faktisk ikke har boet i Rødovre Kommune, det var den besked jeg fik hos AAB.
Og at jeg skulle prøve at kontakte den Kommunen, jeg boede i da jeg blev skilt. Det lød jo som en god ide. Så det gjorde jeg samme dag. Her sagde Kommunen at fordi jeg var flyttet fra Kommunen, var det ikke deres problem og de kunne ikke hjælpe mig. Men jeg skulle kontakte den Kommune jeg bor i nu.
Ok, det fik jeg jo ikke så meget ud af. Så jeg undersøgte hvad jeg havde af muligheder. Der er ventelister i alle boligselskaberne, uden udsigt til at kunne komme ind nogen steder.
OK, selv om jeg er pensionist, gav jeg ikke op. Så jeg undersøgte, muligheden for at finde en andelsbolig. Men efter at have set hvad det koster, gik jeg i banken for at hører om mine muligheder for at låne til en startkapital. Men her var mulighederne få. Jeg kunne ikke som pensionist stille sikkerhed, så de kunne ikke hjælpe mig, pensionister er de bedste kunder for banken.
En andelsbolig koster ca. 9.000,-kr. pr. måned, og skal kunne betale mellem 500.000,-kr. og 800.000,-kr. Og ingen boligtilskud, med en pension på 11.284,-kr. minus skat. Så det bliver svært.
Så jeg undersøgte hvad mulighederne var for en fritidsbolig, men her er der en reel, der siger at man ikke kan bo i en fritidsbolig hele året, med mindre man havde ejet fritidsboligen i mindst 8 år, og boligen er godkendt til helårsbeboelse.
Nu er mine muligheder opbrugt, og jeg står som pensionist og Dansk statsborger uden en bolig for mig og min kone, i et land der modtager flygtninge og immigranter, der ikke har penge, men de kan få en lejlighed, uden at skulle stå på lange ventelister!!
Jeg er glad for at jeg ikke blev udsat, for disse strabadser, i mit arbejdsliv, da det er enormt tidskrævende og nedslående, at komme igennem alle de offentlige kontorer, som man ikke troede var muligt i Danmark.
Jeg har lært i mit lange liv, at man også skal være positiv, og det er jeg da også lidt, jeg har haft masser af tid som pensionist.
M.v.h. Jan.
Tak for din henvendelse. Det er rart at høre, at du har været glad for at være Rødovreborger i den periode, du har boet her.
Der er stor efterspørgsel på ledige boliger i Københavnsområdet, herunder også i Rødovre. Der hviler derfor et stort pres på den kommunale boliganvisning, og det er på den baggrund ikke muligt at hjælpe med en bolig i alle situationer.
Kommunalbestyrelsen i Rødovre har i samråd med de almene boligorganisationer, vedtaget kriterier for opskrivning til bolig via kommunen. Kriterier og regelsæt for opskrivning til bolig fremgår af kommunens
hjemmeside under søgeordet ”boliganvisning”. Heraf fremgår, at der ikke kan søges om bolig via kommunens boliganvisning, hvis man er tilflyttet kommunen i en leje- eller tidsbegrænset lejebolig, og ønsker kommunens hjælp til en anden bolig.
Du er velkommen til at kontakte din sagsbehandler i kommunens
pensionsafdeling på telefon 3637 7000 hverdage mellem kl. 09.00 og 14.00, for yderligere råd og vejledning omkring din boligsituation