Ordet er dit

Velkommen til Rødovre Kommunes debatforum

Her kan du komme med din mening om lige netop det, der optager dig mest som borger i Rødovre. 

Alle indlæg i ’Ordet er dit’ udgør tilsammen en fri og åben debat om forholdene i Rødovre. Du har mulighed for at være med ved at skrive et indlæg med din mening, eller at kommentere andres indlæg. Debatforum er et frit og åbent tilgængeligt forum, som kan læses af alle besøgende på kommunens hjemmeside på internettet. For at undgå misbrug af vores debatforum forbeholder vi os ret til at slette indlæg med kommercielt indhold eller med links til kommercielle websites. 

Vi læser naturligvis alle indlæg og vi bestræber os på at svare på alle spørgsmål.

 

Trafiklys 15. apr 2018

T-kryds ved vandtårn på Tårnvej-Rødovre Centrum - her er grønt for gående parallelt med Tårnvej meget kort tid - man kan ved almindelig gang, ikke nå over vejen - dette medfører at mange løber eller går over for rødt. Ofte er højresvingende billister tæt på at ramme fodgængere.

Oprettet af: Michael den 15. apr 2018, kl. 20:03
Besvar

Tak for dit indlæg.

I dette kryds er der to heller. Hvis der bliver rødt for fodgængere, når man er på vej over, skal man stoppe ved næste helle – man skal ikke vende om. Hvis man har passeret den sidste helle i grøntiden, kan man således komme hele vejen over.

Lyskryds er indrettet med en såkaldt sikkerhedstid, så der ikke skiftes til grønt for den modsatte retning med det samme, når fodgængerne får rødt.

Vi har iagttaget fodgængere i dette kryds, og har også selv gået over, og med normal gang kan man nå hele vejen over.

Med venlig hilsen Vej- og Trafikafdelingen

Oprettet af: Vej- og Trafikafdelingen den 17. apr 2018, kl. 11:08 Besvar

Tak for svar og for test. Vi vil dog pointere at vi ved normal gå hastighed 5-6 km /time ikke kan nå over for grønt. Klart man skal stå ved helle. Ventetiden parallelt med Tårnvej er lang og bilister overholder ikke vigepligt.
Derfor er det uforsvarligt at der ikke er en reaktionstid mellem grøn pil for bilister og grøn tegn til gående.
Vi har adskillige gange observeret - og i øvrigt forhindret færdselsuheld.

Oprettet af: Michael den 23. apr 2018, kl. 09:19 Besvar

Tak for tilbagemeldingen.

Ud fra afstandene i krydset og afviklingen af de forskellige faser i lyskrydset er det vores vurdering, at man med 5 km/t kan nå over, hvis man starter når der bliver grønt, idet man så passerer den sidste helle, mens der er grønt.

Der er indbygget en sikkerhedstid i krydset, så der bliver rødt for fodgængere 7 sekunder før der kommer grøn pil for biler fra syd, og i forhold til svingende trafik fra centeret er sikkerhedstiden 9 sekunder. Denne sikkerhedstid gør, at man som fodgænger kan nå over til modsatte fortov eller en helle, selv om der bliver rødt undervejs.

Beregningen af tider i lyskryds kan være lidt ”langhåret”, hvis du vil have det uddybet, er du meget velkommen til at kontakte Teknisk Forvaltning.

Med venlig hilsen Vej- og Trafikafdelingen

Oprettet af: Vej- og Trafikafdelingen den 26. apr 2018, kl. 17:44 Besvar

I har følgende kryds med fejl i:
- Nordre Ringvej / Jyllingevej: Når man kommer på Nordre Ringvej og skal dreje til højre af Jyllingevej, er der gået en grøn svingpil.
- Ejby Industrivej / Erhvervsvej: Når man kommer på Ejby Industrivej og skal dreje til højre af Erhvervsvej er det grønne lys gået. Plus der mangler flere skygger.
- Jyllingevej / Islevdalvej: Når man kommer af Jyllingevej og skal dreje til venstre af Islevdalvej er den grønne svingpil i midterhellen gået.
- Islevdalvej / Sandbækvej: Fodgængeren over Islevdalvej er drejet og viser nu over Sandbækvej i stedet.

Oprettet af: Henriette Markussen den 12. dec 2018, kl. 09:33 Besvar

Kære Henriette

Tak for din henvendelse.

To af lyskrydsene ligger i Glostrup, så vi har videresendt informationen til Glostrup Kommune. Mht. de to øvrige lyskryds, som ligger i Rødovre Kommune, har vi bedt vores signalleverandør om at udbedre fejlene.

Vh.
Vej- og Trafikafdelingen

Oprettet af: Vej- og Trafikafdelingen den 18. dec 2018, kl. 14:33 Besvar

Defekt sensor i krydset Sommerfuglevej/Islevbrovej.
Bilister der kommer fra tunnellen Islevbrovej bliver ikke registreret, og lyskrydset skifter aldrig til grønt i den retning. Cyklister i begge retninger registreres heller ikke.
Observeret siden torsdag 29. Aug

Oprettet af: Jesper Sandersen den 31. aug 2019, kl. 21:40 Besvar

Indtast din besked:

* skal udfyldes
  

Indtast venligst det ord der er vist på billedet. Dette er for at beskytte imod misbrug.

CAPTCHA billede for SPAM beskyttelse Hvis du ikke kan læse ordet, tryk her.