Ordet er dit

Velkommen til Rødovre Kommunes debatforum

Her kan du komme med din mening om lige netop det, der optager dig mest som borger i Rødovre. 

Alle indlæg i ’Ordet er dit’ udgør tilsammen en fri og åben debat om forholdene i Rødovre. Du har mulighed for at være med ved at skrive et indlæg med din mening, eller at kommentere andres indlæg. Debatforum er et frit og åbent tilgængeligt forum, som kan læses af alle besøgende på kommunens hjemmeside på internettet. For at undgå misbrug af vores debatforum forbeholder vi os ret til at slette indlæg med kommercielt indhold eller med links til kommercielle websites. 

Vi læser naturligvis alle indlæg og vi bestræber os på at svare på alle spørgsmål.

 

Udendørs koncerter i weekenden - høj musik 25. aug 2017

Hej, jeg er ved at være ret ked af de mange udendørskoncerter i Rødovre, hvor man ufrivillig skal lægge øre til musik som man nødvendigvis ikke synes om og som er så højt at man også kan høre dem indenfor bag både lukkede døre og vinduer. Kan man ikke tage lidt hensyn og holde dem indendørs eller steder hvor musikken ikke generer så mange beboer, evt stoppe kl 22:00 hvor flere som skal på arbejde næste dag gerne vil have nattero. Det er jo ikke fordi at udbuddet af koncerter i København og stor København er lille, tvært om, der er et hav af koncerter at vælge i mellem. Som beboer i Rødovre kan man høre dem alle både i haven og indenfor.

Oprettet af: Susanne Frederiksen den 25. aug 2017, kl. 22:06
Besvar

Jeg er helt enig med Susanne Frederiksen m.h.t. kritikken af den form, som udendørskoncerterne har taget. Helt ind i Valby er vi voldsomt generet af det voldsomme lydtryk.
Problemet ved de seneste koncerter har været markant værre end nogensinde tidligere. Lydtrykket fra dagens koncert d. 25/8 har været virkeligt massivt, og især da Sort Sol gik på scenen, var vi virkeligt belastet af en meget voldsom og dyb baslyd og trommer, som man endda har kunnet mærke i kroppen her i Valby - altså cirka fire kilometer væk fra festivalpladsen! - og stort set konstant. Også nu her kl. 2300 er lydtrykket (med DAD) virkeligt voldsomt og får bygninger i Valby til at sitre. Det føles decideret ubehageligt.
Den slags lydtryk, hvor man faktisk ikke eller kun knapt kan høre egentlig musik, men derimod kun meget dybe pulserende og slagagtige baslyde - nærmest tæt på ultralyd, og som periodevis endda mærkes ind i kroppen, er som bekendt både opslidende og stressende for kroppen, og har man brug for hvile, er det decideret sundhedsskadeligt.
Vi er naturligvis en masse mennesker, som faktisk har fået spoleret en hel fredag aften, hvor vi slet ikke har kunnet holde ud at have døre og vinduer åbne, og det er simpelthen ikke tilfredsstillende. Selv med alt tillukket har lydtrykket været enormt generende og har spoleret aftenen.
I Rødovre Kommune må I simpelthen bringe det her i orden og få For Evigt-festivallen til at reagere prompte ved at skrue ned for lydtrykket, for dette her er totalt uacceptabelt.
M.v.h. Joh. Aagaard, Valby.

Oprettet af: Johannes Aagaard den 25. aug 2017, kl. 23:14 Besvar

Hej Susanne og Johannes
Rådhusplænen i Rødovre bliver hvert år i maj og juni lånt ud til 90’er fest og Rødovre Byfest. Efter sommerferien er der typisk et ”For evigt arrangement” og eventuelt et andet koncert-arrangement. Vi ved, at lydniveauet til disse arrangementer er højt og kan medføre gener hos naboer og omkringboende. Arrangementerne varsles derfor i forskellige medier bl.a. på flere større TV-kanaler.

Efter en evaluering af de afholdte arrangementer i 2017, er det blevet besluttet, at vi fremadrettet kun giver tilladelse til afholdelse af ét arrangement på en weekend - dog med undtagelse af Byfesten. Rødovre Byfest er en traditionel begivenhed i Rødovre og har været afholdt i 30 år. Byfesten afholdes altid i uge 24, hvilket annonceres i flere medier. Byfesten afholdes af en sammenslutning af lokale foreninger.

Ud over kommunen skal politiet give tilladelse til afholdelse af arrangementerne i henhold til Bekendtgørelse om offentlige forlystelser. I tilladelsen stilles bl.a. krav til, at musikken skal ophøre senest kl. 24:00. Politiet er til stede på pladsen under arrangementerne og skal sørge for overholdelse af tidspunktet.

I forhold til støjgener henviser Miljøstyrelsen til Københavns Kommunes retningslinjer for miljømæssige forholdsregler ved udendørs musikarrangementer. I disse retningslinjer angives et højeste støjniveau ved de nærmeste boliger på mellem 60 og 70 dB(A). Samtidig vurderes det i retningslinjerne, at der skal være et fastsat sluttidspunkt typisk mellem kl. 23.00 og 24.00. Disse forskellige grænser er selvfølgelig et udtryk for et kompromis mellem hensyn til naboer og ønsket om ikke at begrænse byens kulturelle liv væsentligt.

Da ”Vi elsker 90’erne”, ”For evigt”-arrangementet og Rødovre Byfest alle har fast sluttidspunkt kl. 24.00 (søndag kl. 18.00) og afholdes på Rådhusplænen med ca. 150 m fra støjkilden til nærmeste beboelse, vurderes støjen ved de nærmeste boliger at overholde ovenstående retningslinjer, selv ved et særdeles højt støjniveau på plænen. Hvis der laves en beregning, hvor der forudsættes et lydniveau på 110 dB, overholdes de 70 dB ved nærmeste bolig (normalt regnes med et lydniveau på 100 dB for en udendørs rockkoncert).

Med venlig hilsen
Miljøkontoret, Teknisk Forvaltning

Oprettet af: Marianne Holm den 11. sep 2017, kl. 12:03 Besvar

Ja tak nu er det nok, selv her i Skovlunde / Harrestrup kan vi høre jeres såkaldte musik, kan der ikke skrues noget ned, I behøver ikke larme over 70db.

Oprettet af: Asker Nielsen den 27. maj 2018, kl. 11:19 Besvar

Indtast din besked:

* skal udfyldes
  

Indtast venligst det ord der er vist på billedet. Dette er for at beskytte imod misbrug.

CAPTCHA billede for SPAM beskyttelse Hvis du ikke kan læse ordet, tryk her.