Bedre legepladser på vej

27/01-2016

Børnene i Rødovre kan godt begynde at glæde sig. I alt 36 legepladser og udearealer ved kommunens skoler og daginstitutioner bliver det kommende år renoveret for mere end 20 mio. kroner.

"Vi har gennemgået alle legepladser tilknyttet daginstitutioner og skoler. Nu giver vi dem et løft på én gang - de bliver renoveret, så alle børn i Rødovre har adgang til en moderne legeplads, hvor de har mulighed for at lege og bevæge sig", siger formanden for Børne- og Skoleudvalget Flemming Lunde Østergaard Hansen.

Legepladser og udearealer er i forskellig stand, og det er derfor også forskelligt, hvad der skal ske med dem. Det er alt fra indkøb af et gyngestativ og opsætning af stopskilte og lyssignaler i institutionen Solen for 50.000 kroner til en investering på 2,6 mio. kroner på Hendriksholm Skole til renovering af området ved multibanen - herunder ny løbehjulsbane, skaterbane og basketbane.

"Det er ingen hemmelighed, at børnene bliver prioriteret højt i Rødovre. Udearealerne er et naturligt næste skridt i den række af investeringer, der kommer børnene til gode," siger Flemming Lunde Østergaard Hansen.

Fakta

  • Rødovre Kommune har investeret mere end 120 mio. kroner i bedre faciliteter og IT i skolerne siden 2012
     
  • Legepladserne bliver renoveret i perioden fra foråret 2016 til sommeren 2017
     
  • Renoveringen koster i alt 20,4 mio. kroner og er en del af budgetaftalen for 2016, som alle partier i Kommunalbestyrelsen står bag.