Borgmester vil lukke rockerklubhus

09/11-2017

Borgmester Erik Nielsen er parat til at lave et forbud mod at samles ved den bygning, som politiet lukkede midlertidigt i fredags. Rødovre Kommune har allerede forbudt klubaktiviteter i bygningen.

Politiet har flere steder i landet midlertidigt lukket klubhuse, der er relateret til rockere, bl.a. på Egegårdsvej 56 i Rødovre. Politiet har foreløbigt lukket stedet i 14 dage.

Borgmester Erik Nielsen var mandag den 6. november til møde hos Københavns Vestegns Politi, hvor den aktuelle situation og det videre forløb blev drøftet. Han vil have rockerklubhuset væk og er klar til at bruge alle de redskaber, som kommunen har, i kampen for at få dem væk.

”I samarbejde med politiet følger vi det helt tæt, for vi vil ikke have rockerborge i Rødovre. Vi har i forvejen forbudt klubaktiviteter på stedet, fordi vi fik efterretninger fra politiet om, at der var noget i gære. Hvis det ikke er nok, så nedlægger vi ganske enkelt et forbud mod at opholde sig på stedet. De får ikke fred i Rødovre, så de kan lige så godt finde et andet sted at slå sig ned med det samme”, siger borgmester Erik Nielsen.

Bygningen må udelukkende bruges til erhvervsmæssige aktiviteter, og på det grundlag har kommunen allerede nedlagt et forbud mod klubaktiviteter. Rødovre Kommune fører sammen med politiet tilsyn med, at der ikke finder ulovlige aktiviteter sted i bygningen.

Politiet har med den seneste bandepakke fået mulighed for at udstede et opholdsforbud for to perioder af 14 dage, hvis man skønner det nødvendigt. Hvis der fortsat er brug for at forhindre, at rockergrupperne samler sig, kan Kommunalbestyrelsen på baggrund af materiale fra politiet beslutte at udstede et samlingsforbud.