Detaljer om ny letbanestation på plads

29/06-2018

Kommunalbestyrelsen vil både give mulighed for boliger og større erhvervsenheder tæt på den nye letbanestation ’Rødovre Nord’ i Islev.

Der kommer en ny station og en stationsplads i Islev, når den kommende letbane står færdig i 2025. Kommunalbestyrelsen vil gøre det muligt at opføre nye boliger og kontorbygninger samt et i forvejen planlagt lagerhotel tæt på det nye knudepunkt. Den nye station kommer på adressen Slotsherrensvej 400, som i dag ligger øde hen.

”Området, hvor stationen kommer til at ligge, ser mildest talt ikke kønt ud i dag. Så det er fantastisk, at vi får omdannet området, og at vi i stedet får et nyt og attraktivt knudepunkt, hvor man kan hoppe på letbanen”, siger formanden for Teknik- og Miljøudvalget Jan Kongebro.

Han har store forventninger til den kommende letbane, som kommer til at køre mellem Lyngby og Ishøj, og hvor man bl.a. kan køre direkte til kunstmuseet Arken, DTU og hospitalerne i Glostrup og Herlev.

”Letbanen kommer til at give et stort løft til hele Islev, og vi har bevidst koordineret kommunens egne udviklingsplaner i området efter den kommende station. Derfor kommer letbanestationen til at spille rigtigt godt sammen med den forskønnelse, som er i fuld gang på Islevbrovej”, siger Jan Kongebro.

Fakta

  • Kommunalbestyrelsen i Rødovre Kommune har godkendt forslag til lokalplan for det område, hvor letbanestationen kommer til at ligge
  • Lokalplanforslaget giver mulighed for, at der både kan etableres boliger og større erhvervsenheder ved stationen
  • Det fremgår bl.a. af forslaget, at ny bebyggelse i området skal tage hensyn til det omkringliggende villaområde og stationspladsen
  • Stationspladsen bliver placeret i krydset mellem Slotsherrensvej og Nordre Ringvej (der en del af Ring 3).