Flere moderne plejeboliger

22/09-2016

Rødovre Kommune bygger nye og moderne plejeboliger til det stigende antal ældre borgere.

”I Rødovre skal ældre, der har behov for det, have mulighed for at få en tidssvarende plejebolig. Vi ved, at der bliver markant flere ældre i fremtiden, og hvis vi også i de kommende år skal sikre, at vores ældre hurtigt kan få tildelt en bolig, er det nødvendigt med flere plejeboliger. Derfor tager vi nu det første spadestik til et nyt og moderne plejehjem”, siger borgmester Erik Nielsen.

Det nuværende plejehjem Ørbygård bliver revet ned og bygget op på ny med flere og bedre boliger. Efter moderniseringen vil der være 82 plejeboliger med 64 et-rumsboliger og 18 to-rumsboliger. De nye boliger vil have bedre faciliteter for de ældre, blandt andet større badeværelser og terrasser ved fællesrummene.

”Boligerne bliver tidssvarende og bedre indrettet. Det betyder blandt andet bedre tilgængelighed, større badeværelser og nye indbydende fællesarealer. I byggeperioden vil personalet på Ørbygård gøre alt for, at beboerne får en tryg hverdag”, siger Erik Nielsen.

Det nye byggeri sker i to etaper: Først rives halvdelen ned, og halvdelen af det nye byggeri opføres. Derefter rives den anden del ned, og det sidste bliver bygget op. Det nuværende køkken og dagcenter bliver bevaret.

Borgmester Erik Nielsen tager det første spadestik onsdag den 28. september kl. 10.00. Der vil være et let traktement til de fremmødte. Arrangementet finder sted på byggepladsen, Medelbyvej 6.
Materiale om det nye byggeri kan findes på Plejehjemmet Ørbygårds hjemmeside og på plejehjemmet.

Fakta
Første byggeafsnit forventes færdigt i april 2018. Det andet byggeafsnit påbegyndes i maj 2018. Det forventes, at hele plejehjemmet Ørbygård er indflytningsklar om to år - i september 2019.

Byggeriet er tegnet af TNT Arkitekter A/S.
Underrådgiver: Dominia A/S.
Landskabsarkitekt: Lea Nørgaard Landskab ApS.
Byggeriet udføres af hovedentreprenør Ole Jepsen A/S.