Folkekøkken og tv-kok på Rødovredagen

08/06-2018

Det gode måltid kommer i centrum på Rødovredagen, som finder sted lørdag den 8. september 2018. Den kendte tv-kok Claus Holm deler ud af sine erfaringer, og rådhuspladsen bliver omdannet til et folkekøkken med fællesspisning.

Det er en god idé at besøge Rødovredagen, hvis du interesserer dig for god mad.

Kok og smagsudvikler Claus Holm giver en begejstret indføring i, hvad mad kan gøre ved os. Han giver en tur gennem sit smagskompas og de fem smage, og han giver staldtips til, hvordan han selv bygger maden op ved hjælp af de råvarer, vi har adgang til.

”Mad, der smager, gør en verden til forskel. Det er helt vildt, hvad det kan gøre ved os. Alle skal kunne være med – vi skal møde råvarerne i øjenhøjde og med realistiske ambitioner. Jeg håber, jeg kan inspirere til mere smag, kant og kærlighed i hverdagene i Rødovre. I køkkenet kan alt lade sig gøre!”, siger Claus Holm, der er kendt for den karakteristiske kasket og de store briller.

Efterfølgende tager Rødovres folkekøkken over. Det er startet op med stor succes i foråret. De frivillige vil aktivt arbejde med de fem grundsmage i deres servering, som kan nydes ved langborde sammen med andre Rødovreborgere.

Fakta om Claus Holm:

  • Claus Holm er bl.a. kendt som kok fra Go´ Morgen Danmark og TV2s program Go´ appetit
  • Han er en vigtig del af COOP’s projekt ’Sammen om bedre mad’, der har fokus på at bygge bro mellem producent og forbruger, med formål om at bringe smagen i øjenhøjde
  • Han har lanceret køkkenserien HOLM.

Fakta om Rødovredagen:

Rødovredagen finder sted lørdag den 8. september 2018 kl. 13.00-18.30 på rådhuspladsen og rådhusplænen i det centrale Rødovre. Det bliver en festdag for alle, der bor i byen.

Rødovre Kommune har besluttet at gøre Rødovredagen til en tradition. Dagen blev for første gang arrangeret i 2016 som et formiddagsarrangement med debatter og workshops, og i 2017 blev Rødovredagen markant større med over 40 deltagende foreninger, masser af debatter og workshops, teater og musik. Forventningen er, at dagen bliver endnu større i år.

I 2018 vil der bl.a. være:

  • Gratis koncerter på rådhuspladsen
  • Fællesspisning og folkekøkken, bl.a. med oplæg af kokken Claus Holm
  • Debat og workshops om fremtidens Rødovre
  • Rigtigt mange lokale foreninger har allerede meldt deres ankomst og vil stå klar til at vise deres aktiviteter frem
  • Alle aktiviteter er gratis.