Friluftsbadet Vestbad: Første spadestik skyder stor renovering i gang

26/06-2018

Mandag tog Brøndbys borgmester og Vestbads bestyrelsesformand det første spadestik til den omfattende renovering af Vestbads historiske friluftsbad. Det bliver nu ført tilbage til sin oprindelige stand - præcis som det så ud i 1958 med bassiner, park, trafiklegeplads og ‘Hønen’. Friluftsbadet åbner i 2019.

De helt store ord blev taget i brug, da der mandag eftermiddag blev taget første spadestik til den omfattende renovering af Vestbads friluftsbad, der efter planen kan tage imod de første gæster i maj 2019.

Dagen blev kaldt historisk. Der er nemlig ikke bare tale om at Vestbads udendørsafdeling får nye svømmebassiner og nyt parkanlæg. For friluftsbadet er så meget mere end det. Det er et yndet udflugtsmål for tusindvis af lokale familier og en kulturhistorisk perle.

”Friluftsbadet var et af Danmarks første, da det blev indviet for næsten 60 år siden. Alle, der er vokset op i vores område, kender det som noget helt særligt og har gode minder derfra. Nu er første spadestik taget til, at fremtidens generationer og familier også får de samme muligheder for gode oplevelser. De kan godt begynde at glæde sig”, siger Rødovres borgmester Erik Nielsen.

Også Brøndbys borgmester Kent Magelund glæder sig over, at projektet nu kan begynde.

”Når det smukke, gamle friluftsbad genopstår og faciliteterne indenfor samtidig bliver topmoderne, så bliver Vestbad jo ikke alene et lokalt udflugtsmål men en enestående kulturhistorisk perle, som jeg personligt næsten ikke kan vente med at tage i brug. Så vi er meget taknemmelige for den økonomiske støtte, vi har fået til projektet”, siger Kent Magelund.

Renoveringen, der står på det næste års tid, er netop kommet i stand takket være Den A.P. Møllerske Støttefond, der har bevilget 31,8 mio.kr. til projektet. Samtidig betaler de to kommuner Rødovre og Brøndby, der sammen ejer Vestbad, 13 mio. kr. hver til det omfattende projekt.

Friluftsbadet blev ved indvielsen i 1958 regnet for arkitektur af høj kvalitet og både parken og helhedsplanen for området er tegnet af C. Th. Sørensen, der var sin tids førende danske landskabsarkitekt og i dag regnes blandt verdens mest fremtrædende. Men friluftsbadet er i dag nedslidt og medtaget, og vandbehandlingsanlægget lever ikke op til nutidens krav. Det bliver der nu lavet om på, så det nye friluftsbad bliver ført tilbage til tidligere tiders storhed – men med ny og tidssvarende teknik.

Mod vest reetableres parkanlægget med en solskråning, hvor man kan ligge privat i små gryder. I det nordøstlige hjørne renoveres badeanlægget med bassiner og den kendte udspringsvippe, der er formet som et V. Det sydøstlige hjørne bliver for de små børn op til syv år, som kan boltre sig i soppebassiner, på trafiklegepladsen og ikke mindst den farvestrålende vandskulptur 'Hønen'.

Foto: Brøndbys borgmester Kent Magelund og Vestbads bestyrelsesformand Lene Due tog mandag den 25. juni 2018 det første spadestik til den omfattende renovering af Vestbads historiske friluftsbad