Grønne investeringer

26/02-2019

Rødovre Kommune investerer i en række tiltag, der skal nedbringe energiforbruget i de kommunale bygninger i 2019. Der planlægges bl.a. etablering af tre nye solcelleanlæg.

I det kommende år igangsætter Rødovre Kommune en række tiltag, der både kan betale sig økonomisk og for miljøet. Samlet investerer kommunen ca. 3 mio.kr. i tiltagene, som økonomisk tjener sig ind på mellem 5 og 12 år.

Rødovre Kommune har længe ønsket at opsætte solcelleanlæg på kommunens bygninger, men Folketinget har vedtaget regler, som betyder, at kommunen skal oprette et selskab for hver gang, man opretter ét solcelleanlæg – og et eventuelt overskud bliver modregnet i statens bloktilskud til kommunen. Det betyder, at en kommune normalt vil tabe penge på at producere strøm fra solceller. Men Rødovre Kommune kan nu få dispensation fra kravet om selskabsdannelse, fordi solcellerne bliver etableret på nye bygninger.

”Vi skal have så klimavenlige bygninger som muligt i Rødovre Kommune. Nu udnytter vi mulighederne for at få solceller på vores nye bygninger. Vi vil gerne gå forrest i den grønne omstilling i samfundet og opsætte solceller på endnu flere bygninger. Men det modarbejder Folketinget desværre”, siger borgmester Erik Nielsen.

Frem mod 2020 reducerer de nye tiltag kommunens udledning af CO2 med 1,3 procent.

Fakta: Planlagte energiforbedrende tiltag i Rødovre Kommunes bygninger i 2019

  • Solceller på pavilloner ved Jobcentret, Børneinstitutionen Søtorp og børneinstitutionen ved Kærhuset. Pris: 800.000 kr. Tilbagebetalingstid: 10 år.
  • Optimering af CTS-anlæg på skoler. CTS står for Central, Tilstandskontrol og Styring og med sådan et anlæg kan man fra ét sted kontrollere og overvåge, hvad der sker i mange rum og anlæg i større og mindre bygninger. Pris: 500.000 kr. Tilbagebetalingstid: 12 år.
  • Renovering af varmecentraler. Pris: 400.000 kr. Tilbagebetalingstid: 6 år.
  • Etablering af el-målere på tekniske anlæg for optimering af driftstider. Pris: 300.000 kr. Tilbagebetalingstid: 8 år.
  • Omlægning af cirkulationsstreng på Rødovre Kommunes kursussted, Skovly. Pris: 250.000 kr. Tilbagebetalingstid: 5 år.
  • Tiltag i forbindelse med andre anlægs- og vedligeholdelsessager og øvrige tiltag. Pris: 700.000 kr. Tilbagebetalingstid: 12 år.