Nyt råd skal gøre en forskel for Rødovres udsatte

01/12-2016

Kommunalbestyrelsen i Rødovre har netop godkendt et helt nyt råd for byens socialt udsatte borgere.
Formålet er at give socialt udsatte borgere en stemme. Udsatterådet vil derfor også have medlemmer, der selv har erfaring med det at være udsat. Med rådet får udsatte grupper nu mulighed for at rådgive om deres særlige udfordringer og udvikle idéer til forvaltningen og Kommunalbestyrelsen.

Det glæder formand for Social- og Sundhedsudvalget Britt Jensen: ”Rødovre Kommune er kåret som den bedste kommune for socialt udsatte, og det vil vi blive ved med at være. Nu har vi taget et nyt skridt til at gøre en endnu større forskel for vores udsatte borgere ved at oprette Udsatterådet. Vi har allerede en ambitiøs udsattepolitik, som vi nu skal have gjort til virkelighed med Udsatterådets hjælp.”

Udsatterådets første opgave bliver at komme med forslag til aktiviteter, der kan forbedre udsattes hverdag. Det skal ske på en workshop i starten af det nye år. Udsatterådet vil have fokus på dialog og samarbejde med de borgere, det hele handler om.

”Udsatterådet skal være mere end et høringsråd, der mødes i kommunens lokaler. Rådet vil tage ud til borgerne, for eksempel på væresteder, og tale med dem om deres udfordringer. På den baggrund kan Udsatterådet skabe aktiviteter, der gør en forskel for dem, rådet har talt med”, siger Britt Jensen, og uddyber:
”Borgerne er eksperter på deres eget liv, og det er netop der, vi skal tage vores udgangspunkt. Vi skal lytte til borgernes drømme, fordi fremtidens velfærd ikke er noget, kommunen skaber alene, men noget vi i fællesskab skaber sammen.”

Der skal være ti medlemmer i det nye udsatteråd. Medlemmerne kan både være ildsjæle med et stort engagement i at forbedre udsattes vilkår og borgere, der selv har eller er socialt udsatte. Derfor behøver medlemmer ikke at være tilknyttet en forening for at være med i rådet.

Fakta om Udsatterådet i Rødovre:

  • Rådet bliver oprettet på baggrund af Kommunalbestyrelsens ønske om at skabe flere indsatser, der giver værdi for socialt udsatte borgere
     
  • Socialt udsatte defineres som personer, der har udfordringer som misbrug, sindslidelse, kriminalitet, fattigdom, ledighed, ensomhed eller hjemløshed
     
  • Udsatterådet vil ikke behandle enkeltsager eller klagesager
     
  • 32 andre kommuner har et udsatteråd. Det er frivilligt for kommunerne.