Plads til flere børn

25/04-2018

Rødovre Kommune oplever fortsat stor tilflytning og sikrer nu igen plads til flere børn i dagsinstitutionerne.

Børnefamilierne flytter i stor stil til Rødovre, og det får nu Rødovre Kommune til at udvide børneinstitutionen Slottet, så der bliver plads til 30 flere børn. Rødovre Kommune har indgået en aftale med Rødovre Almennyttige Boligselskab om, at man køber arealet nord for institutionen, så den kan blive udvidet.

”Rødovre er en velfærdskommune og et populært sted at bo for børnefamilier. Vi oplever en meget stor tilflytning i de her år. Det er fantastisk, men det giver lige nu et stort pres på vores daginstitutioner. Vi følger udviklingen tæt, og vi gør det, der skal til, så vi bevarer pasningsgarantien for alle”, siger Flemming Lunde Østergaard Hansen, der er formand for Børne- og Skoleudvalget i Rødovre Kommune.

Rødovre Kommune er i gang med at bygge en ny og moderne børneinstitution ved Irmabyen, som forventes at stå færdig i starten af 2019, og man har åbnet en midlertidig institution i lejede lokaler. Desuden har Rødovre Kommune i forvejen udvidet de eksisterende børneinstitutioner Skanderup og Broparken.

Fakta: Plads til flere børn

  • Udvidelsen af Slottet giver plads til 30 flere børn i vuggestue og børnehave
  • Den nye institution ved Irmabyen får plads til i alt 180 børn
  • Rødovre Kommune har lejet lokaler af Rødovre Boligselskab og indrettet tre nye vuggestuegrupper til i alt 30 børn
  • Udvidelsen af børneinstitutionerne Skanderup og Broparken har givet plads til 20 børn mere.