Rødovre får nyt strøg

30/01-2019

Den centrale del af Rødovre er på vej mod en stor omdannelse. Der kommer bl.a. et nyt hovedstrøg fra Rødovre Centrum og gennem det nye område, Bykernen. De første lokalplaner for området sendes i høring i næste uge.

En del af det centrale Rødovre fremstår i dag som et ældre og slidt industri- og erhvervsområde. I de kommende år skal det omdannes til et attraktivt område, som bl.a. byder på byliv, moderne boliger og rekreative områder. Kommunalbestyrelsen har arbejdet med planerne i flere år, og nu er de første lokalplaner klar.

”Nu starter omdannelsen af Bykernen. Det er en fantastisk beliggenhed, og det skal være et af de mest attraktive bymiljøer i hovedstaden. Det kommer til at tage mange år, før vi er i mål. Udviklingen sker i respekt for de private grundejere i området, som selv bestemmer tempoet. Som kommune går vi selvfølgelig forrest med de grunde, vi selv ejer”, siger borgmester Erik Nielsen.

Et vigtigt element i Bykernen bliver et nyt strøg, som bl.a. løber igennem det nye kvarter Karrébyen og skaber nye pladser og stræder for de bløde trafikanter. Hovedstrøget kommer til at strække sig fra Rødovre Centrum over Rådhuspladsen og gennem et område, som i dag er delvist bebygget, frem til Tæbyvej.

Der er borgermøde om Rødovres nye hovedstrøg, som også inkluderer den nye musikskole og café ved Viften, den 1. april kl. 19-20.30 i den store sal på Rødovre Bibliotek, Rødovre Parkvej 140, 2610 Rødovre.

Fakta

  • Kommunalbestyrelsen har arbejdet med omdannelse af Bykernen i flere år. I april 2017 vedtog Kommunalbestyrelsen helhedsplanen for Bykernen, og i juni 2018 blev der afholdt et dialogmøde med grundejere og naboer i området.
  • De to forslag til lokalplanerne om Karrébyen og Næsbyvej/Egegårdsvej er begge i høring fra den 7. februar til den 8. april.
  • Forslag til lokalplan 144 Næsbyvej og Egegårdsvej giver mulighed for at opføre en ny karrébebyggelse med boliger og erhverv på hjørnet mellem de to veje.
  • Forslag til lokalplan 145 Karrébyen giver mulighed for at omdanne et større område til et blandet bolig- og erhvervsområde med et centralt, offentligt byrum kaldet 'Hovedstrøget'. Flere af ejendommene i lokalplanområdet huser i dag kommunale arbejdspladser, som skal flyttes.