Rødovre intensiverer klimakampen

08/10-2020

Rødovre Kommune tilslutter sig nu det mest ambitiøse klimasamarbejde i Danmark, DK2020. Kommunalbestyrelsen har besluttet, at der skal udarbejdes en lokal klimahandlingsplan, der skal medvirke til at opfylde det nationale mål om 70 procents reduktion af drivhusgasser i 2030 - og et helt klimaneutralt Danmark i 2050.

”Klimakampen er den største udfordring i vores tid. Hvis vi vil bevare kloden, som vi kender den, og give den videre i ordentlig stand til de kommende generationer, bliver vi nødt til at handle. Det er ganske enkelt en nødvendig opgave, som vi ikke kan være bekendt at se bort fra. Jeg er stolt af, at Rødovre er blandt de kommuner, der går forrest”, siger borgmester Britt Jensen.

Rødovre Kommune tilslutter sig klimaprojektet DK2020, som har til formål at sætte skub i implementeringen af Parisaftalens mål i Danmark. I 2015 blev 195 lande enige om en fælles målsætning om at begrænse den globale temperaturstigning til 1,5 grader for at afværge de værste klimaforandringer og -katastrofer.

Et af de centrale værktøjer til at sikre en bæredygtig udvikling og en fremtid, hvor Rødovre er klimaneutral, er en lokal klimahandlingsplan. Den skal udvikles over halvandet år.

”Det er et stort arbejde, vi står foran, og det er meget ambitiøst. Men vi bliver nødt til at gøre alt, hvad vi kan, for at hjælpe klimaet. Vi kan komme langt, hvis vi står sammen lokalt, og alle borgere og virksomheder hjælper til. Og hvis hver enkelt by og kommune alle tager initiativer i den rigtige retning, kan vi sammen gøre utroligt meget”, siger Britt Jensen.