Stine Grøn vinder Rødovre Musikpris

06/01-2020

Det bliver sangerinde og sangskriver Stine Grøn, der vinder Rødovre Musikpris i 2020. Prisen bliver uddelt ved den traditionsrige nytårskoncert i Kulturhuset Viften i Rødovre søndag den 5. januar 2020. Med prisen følger 50.000 kr.

”Stine Grøn er i fuld gang med at udvikle sig til en markant sangerinde og sangskriver. Hun er nyuddannet fra konservatoriet, men har allerede samarbejdet med en lang række prominente musikere. Jeg håber, at prisen opmuntrer Stine Grøn til hendes videre udvikling og kan være en konkret hjælp til det næste skridt. Vi er spændt på at følge, hvor hendes musikalske nysgerrighed fører hende hen”, siger Rødovres borgmester Erik Nielsen.

Stine Grøn har i flere år været en del af duoen IRAH sammen med Adi Zukanovic og er nu i gang med at lave sit første album i eget navn. Melodierne til albummet er bl.a. inspireret af hendes arbejde med lydhealing, hvor hun synger for mennesker, der er døende eller meget syge, på plejehjem, hospitaler og hospicer. I de sammenhænge improviserer hun personlige livssange – for at give de døende en kærlig og fredfyldt afsked.

”Det er lidt af et mirakel for mig at få den her pris. Jeg drømmer om at tage ud at rejse og få ny inspiration, og det bliver muligt nu. Der er så mange steder, man kan tage hen for at blive inspireret. Det er en stor hjælp”, siger Stine Grøn.

Hun dimitterede som kandidat fra Rytmisk Musikkonservatorium i 2018. Herfra udtaler prorektor Søren Kjærgaard, der også er en del af dommerkomitéen:

”Som frontfigur i bandet IRAH tør hun adressere musikkens magiske og mystiske dimensioner i sine sange og gennem albumudgivelser og koncerter udgør IRAH et nyskabende bud inden for drømme-poppen. Hendes vokal og scene-tilstedeværelse er præget af et utroligt nærvær”.

 

Fakta

Årets prisvinder: Stine Grøn

Stine Grøn er i gang med at lave sit første soloalbum.

Hun har tidligere udgivet musik som en del af duoen IRAH sammen med Adi Zukanovic. Debutalbummet ”Into Dimensions” blev præmieret af Statens Kunstfond.

Stine Grøn har allerede en række prominente musikalske samarbejder bag sig – bl.a. med Povl Dissing, Bisse, Niels Skousen, Nikolaj Nørlund og Ane Trolle.

Hun dimitterede som kandidat fra Rytmisk Musikkonservatorium i 2018.

 

Fakta om Rødovre Musikpris

Rødovre Musikpris uddeles af Rødovre Kommune og Rødovre Centrum i fællesskab. Rødovre Centrum bidrager med 25.000 kr. og Rødovre Kommune med 25.000 kr.

Formålet er at påskønne yngre udøvende musikere med et kontant beløb, der kan tjene som belønning og opmuntring til en videre udvikling inden for dansk musikliv.

Dommerkomitéen, der har valgt vinderen af Rødovre Musikpris, består af borgmester Erik Nielsen, marketingsdirektør Charlotte Andersen fra Centerforeningen i Rødovre Centrum, professor Max Artved fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium samt prorektor Søren Kjærgaard, Det Rytmiske Musikkonservatorium.

 

De seneste modtagere af Rødovre Musikpris er:

2019: Ventus

2018: Rødovre Concert Band

2017: Sangerinde Rezwan Farmi

2016: Fløjtenist Joachim Becerra Thomsen

2015: Trompetist Victor Koch Jensen

2014: Jazzguitarist Mads Christiansen

2013: Sangerinde Ida Kudo Høffding

2012: Mundharpespiller Mathias Heise

2011: Sangerinde Aura Dione

2010: Klassisk violinist Vera Panitch

2009: Tværfløjtenist Kenny Aaberg Larsen

2008: Komponist og sanger Mette Damm

2007: Fagotspiller Magnus Koch Jensen

2006: Musiker og sanger Vicky Singh

2005: Kira and the Kindred Spirits

2004: Singer-songwriter Teitur

2003: Duoen Haugaard Høirup

2002: Trompetist Maja Markert

2001: Violinist Nikolaj Znaider