Større trafiksikkerhed på Roskildevej

27/09-2017

Farten bliver taget af bilisterne, og der bliver skabt større trafiksikkerhed på Roskildevej. Den store indfaldsvej til København er lige nu under ombygning, og Rødovres kommunalbestyrelse har netop godkendt grundlaget for den næste etape.

Flere tragiske trafikulykker på Roskildevej er baggrunden for den store omdannelse af vejen. Blandt andet bliver hastigheden sat ned fra 60 til 50 km/t, og vejens forløb bliver ændret.

”Det primære sigte er at tage farten af bilerne og skabe større trafiksikkerhed, så vi minimerer risikoen for uheld. Men vi har selvfølgelig også et ønske om at få en vej, som har høj kvalitet, og som fremmer det lokale handelsliv. Det er vist ingen hemmelighed, at man i dag kommer forbi lidt af hvert, når man kører på Roskildevej gennem flere kommuner. Når Rødovres del af vejen bliver mere indbydende, kan det forhåbentligt få flere til at stoppe op og handle”, siger borgmester Erik Nielsen.

Ligesom med Damhustorvet ligger det Kommunalbestyrelsen meget på sinde, at der fremover er parkeringspladser nok på Roskildevej, ikke mindst af hensyn til de erhvervsdrivende.

Ombygningen af den første del af Roskildevej, Damhustorvet og Hvidovrevej er i gang og planlagt til at være færdig i foråret 2018. Herefter starter den næste etape fra Damhustorvet til Veronikavej. Det arbejde forventes at være afsluttet i december 2018.

Fakta

  • Omdannelsen af Roskildevej foregår i fem etaper, og der er afsat i alt ca. 87 mio.kr.
  • Det konkrete projektforslag er blevet udarbejdet efter dialog med omkringliggende boligselskaber, ejerforeninger, grundejerforeninger og handelsdrivende.