Styrket vejledning for unge

12/06-2019

Rødovre Kommune styrker vejledningen for unge, som ikke er klar til at tage en ungdomsuddannelse eller et job efter grundskolen.

Rødovre Kommune overtager efter sommerferien opgaverne om uddannelsesvejledning fra UU-Vestegnen, som er blevet opløst. Det udnytter kommunen til at lave en ny og styrket indsats om vejledning til unge under 25 år om uddannelse og beskæftigelse.

”Vi styrker vejledningen for den gruppe af unge, som har brug for hjælp til at blive rustet til at tage en uddannelse eller et job. Fremover bliver indsatsen i højere grad målrettet den enkelte unge, som får én kontaktperson i kommunen og bliver fulgt tæt”, siger formanden for Beskæftigelsesudvalget Annie Arnoldsen Petersen.

Den nye indsats bygger på dialog med de unge og deres forældre. Det har været et stort ønske, at den unge har én fast kontaktperson i kommunen.Vejledningstilbuddet til de unge i grundskolen bliver samlet på Ungecenter2610, som i forvejen bl.a. rummer ungdomsskolen og 10. klasse-skolen. Det bliver koordineret tæt med ungevejledningen i jobcentret på Egegårdsvej.

Den forbedrede vejledning til unge træder i kraft fra den 1. august 2019.