Venteliste til plejehjem elimineret

25/02-2020

Rødovre Kommunes nye plejehjem, Ørbygård, står nu færdigt, og de nye beboere er i fuld gang med at flytte ind. Det har givet 48 nye plejehjemspladser, og det betyder, at alle på ventelisten til plejehjem har fået plads.

”Jeg er utrolig glad for, at vi kan tilbyde alle vores ældre, der har svært ved at klare sig selv, en plejehjemsplads. De nye plejeboliger er moderne og lever op til den høje standard, som vi gerne vil tilbyde vores ældre i Rødovre. Vi er en velfærdskommune, og når vores ældre har brug for hjælp, skal de mødes med tryghed og omsorg”, siger formanden for Social- og Sundhedsudvalget Britt Jensen.

De nye plejeboliger har bl.a. større stuer og større badeværelser, hvor der er den rette plads til hjælpemidler, så de ikke generer beboerne.

Der har i byggeperioden været pres på ventelisten til plejehjem i Rødovre, fordi kommunen har været tvunget til at køre med nedsat kapacitet pga. ombygningen af Ørbygård. Nu står de nye pladser klar, og kapaciteten er dermed fremtidssikret i mange år frem.

Fakta

  • Efter moderniseringen af plejehjemmet Ørbygård er der i alt 82 plejeboliger med 64 et-rumsboliger og 18 to-rumsboliger.
  • De nye boliger er tidssvarende og er bedre indrettet for de ældre, blandt andet med større badeværelser, nye indbydende fællesarealer og bedre tilgængelighed.
  • Ombygningen af Ørbygård startede i 2016, og der er blevet kørt med halv drift på plejehjemmet i hele byggeperioden. Der er nu kommet 48 ekstra pladser.
  • Det har i alt kostet 210,7 mio.kr.