Rødovre Kommunes og DGI Storkøbenhavn fortsætter partnerskab

29/04-2024

Siden 2020 har Rødovre Kommune og DGI Storkøbenhavn haft et strategisk partnerskab, som understøtter udviklingen i de lokale idrætsforeninger og inviterer flere børn, unge og voksne med i de aktive fællesskaber. 

I den mellemliggende periode er medlemstallet i idrætsforeningerne i Rødovre Kommune vokset med 1.895 aktivitetsmedlemmer, og det er baggrunden for, at Rødovre Kommune og DGI Storkøbenhavn nu forlænger samarbejdet med yderligere tre år frem til 2026.

Den nye aftale glæder Britt Jensen, der er borgmester i Rødovre Kommune. 

”Rødovre Kommune udvikler sig rigtig meget i disse år, og det gælder også på idrætsområdet. Vi har et fantastisk foreningsliv, og den flotte udvikling i medlemstallet i de lokale idrætsforeninger bekræfter mig i den kurs, vi har valgt. Med en ambitiøs idrætspolitik, nye idrætsfaciliteter på vej og stærke partnerskaber støtter vi den lokale idrætsudvikling på flere fronter, og jeg glæder mig til at fortsætte samarbejdet med DGI Storkøbenhavn og de lokale foreninger i de kommende år”, siger Britt Jensen. 

I den kommende periode vil det primære fokus være på at understøtte idrætsforeningernes frivillige organisation og arbejdet med at involvere og engagere lokale kræfter i idrætsforeningernes aktiviteter både på og udenfor banen. Selvom det går godt i det lokale idrætsliv, er der fortsat områder, som kræver en særlig indsats, og Rødovre Kommune og DGI Storkøbenhavn vil i den kommende periode sætte fokus på at understøtte idrætsforeningernes fortsatte udvikling. Det skal bl.a. ske gennem konkrete værktøjer til at engagere og involvere flere frivillige kræfter og ved at udvikle nye aktiviteter, som introducerer de yngste børn i Rødovre Kommune til foreningsidrættens fællesskaber. 

Med partnerskabsaftalen er der skabt en fælles retning og fortælling på tværs af de lokale idrætsaktører. For Peder Nedergaard, der er forperson for DGI Storkøbenhavn, vækker aftalen også stor glæde: 

”Foreningsidrætten i Rødovre Kommune har et fantastisk potentiale, og vi oplever stort engagement og gå-på-mod ift. at igangsætte nye aktiviteter og udviklingstiltag, som rækker ud og inviterer flere børn, unge og voksne med i idrættens fællesskaber. Der er rigtig mange spændende ting i gang, og vi glæder os til at fortsætte det gode samarbejde med Rødovre Kommune og de lokale idrætsforeninger i de kommende år”.

Du kan læse hele partnerskabsaftalen på kommunens hjemmeside.