FAQ

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Fold alle ud

Hvordan tilmelder jeg mit barn/børn?

På forsiden af musikskolens hjemmeside klikker du på "Tilmelding" og følger instruktionen.

Hvilken alder skal man have for specifikke instrumenter?

Udover musikskolens førskole rytmikhold for de 0-5 årige, anbefaler vi følgende for de forskellige instrumenter:

- violin og blokfløjte fra 5 år

- cello, guitar, ukulele, skolekor fra 6 år

- slagtøj, klaver fra 7 år

- messing- og træblæser, børnekor fra 8 år

- solosang, bas og elbas fra 10 år

Aldersinddelingerne skal betragtes som vejledende, læreren skal altid vurdere om barnet er stort nok til at få noget ud af undervisningen. Nogle fag har lang venteliste, derfor er det en god idé at få sit barn på venteliste et eller to år inden anbefalet opstart. Ring/skriv til musikskolen hvis du har spørgsmål.

 

 

Hvornår får jeg besked om plads?

Musikskolen tilstræber så vidt muligt at udsende besked om optagelse/undervisningsinfo. inden sommerferien. Elever der er på venteliste får først besked i august.

Hvor står jeg på ventelisten?

Det er altid en god idé at kontakte musikskolen med jævne mellemrum for forespørgelse om venteliste.  Ring/skriv til musikskolen for oplysning.

Hvornår starter/slutter sæsonen?

Musikskolens sæson er som udgangspunkt 36 uger, fra august til juni. Det anbefales at downloade vores undervisningsplan som findes på forsiden, da ferie- og fridage godt kan varierer ifht. de enkelte skoler.

Hvad er forskellen på Hold 15, Solo 20 og Solo 30?

Som udgangspunkt sætter vi de små på Hold 15 som er et lille aldersvarende/niveaumæssigt hold på typisk 3-4 børn, ikke alle instrumenter tilbyder holdundervisning. Solo 20 kan alle aldersgrupper tilmelde sig, og som betegnelsen antyder, er det soloundervisning 20 min/ugen. Solo 30 er for de rutinerede elever og kan kun vælges efter indstilling fra lærer. Musikskolens økonomi tillader kun et begrænset antal pladser på Solo 30, da en musikskoleplads kun delvist finansieres af deltagerbetaling.

Priserne er forskellige afhængig af det ugentlige minuttal.

Udover selve undervisningen tilbydes der også sammenspil/orkester/teori/komposition og hørelære som er gratis for elever på musikskolen.

Hvad koster musikundervisningen?

Vi har som udgangspunkt 3 takster: Hold 15, Solo 20 og Solo 30. Taksterne fastsættes årligt af kommunalbestyrelsen samt prisfremskrives. Deltagerbetalingen betales 1. september, 1. november, 1. januar og 1. april. De aktuelle priser kan ses under menupunktet "Tilmelding og priser". Musikskolen giver flerfags-, søskende- og fripladsrabat på 50 %.

Hvilke instrumenter kan der lejes?

Musikskolen udlejer følgende instrumenter:

- guitar, ukulele, harpe

- violin, bratsch, cello, kontrabas, elbas

- messing (trompet/cornet, horn osv.) og saxofon, klarinet, fagot, obo

Blokfløjter skal man selv købe, efter anvisning fra lærer. Prisleje ca. kr. 150,-

Det anbefales at konsultere lærer eller musikskolens kontor ved privat instrumentkøb.

I 2019 er den årlige leje kr. 250,-

Hvordan kommer man med i MusikUnik?

MusikUnik finder sted på Hendriksholm. Valhøj og Tinderhøj skole, og der er forskellige kriterier på de enkelte skoler. På Hendrikholm og Valhøj skole undervises udvalgte elever i en sammenbragt klasse og på Tinderhøj bliver alle 2. og 3. klasser undervist. Undervisningen foregår i den almindelige skoletid og er gratis.

Man kan ikke tilmelde sig undervisningen

MusikUnik er et orkester i Rødovre der består af børn og unge. Det er højt kvalificeret instrumental- og sammenspilsundervisning til børn på nogle af Rødovres folkeskoler. Rødovre Concert Band deltager i sammenspilsundervisningen.