Undervisningstilbud

Musikskolen tilbyder en lang række forskellige undervisningstilbud, der alle har til sigte at udvikle børn og unges musikalske færdigheder. Her ser du en oversigt over mulighederne.

Og her ligger Rødovre Musikskoles læreplaner

Oversigt over mulighederne

Fold alle ud

Musik og bevægelse/rytmik

Gennem leg med musikken stimuleres barnets sanser, bl.a. balancesans, muskel/ledsans og øje/håndkoordination, således at barnets motorik, sprog, kropslighed og indlæringsevne udvikles. Forældre får inspiration til mange former for musikalsk samvær med deres barn og barnet vil hurtigt lære at genkende den sang du bruger, når det er tid til at sove, skifte ble eller lege sjove lege på gulvet. Vi bruger sange, rim, remser, rytme og bevægelseslege og diverse rekvisitter, fx faldskærm, bolde og rasleæg.

Instrumentalundervisning

Instrumentalundervisningen er den centrale del af musikskolen. Det er her eleverne lærer at mestre deres instrumenter eller stemme, og undervisningen foregår som soloundervisning eller på mindre hold. Der tilbydes undervisning på mange forskellige instrumenter - også nogle du måske ikke kender. Gå på opdagelse på de næste sider og find det rigtige instrument for dig!

Orkestre, bands, sammenspil og kor

Så snart du har lært en lille smule på dit instrument vil du kunne opleve fornøjelsen af at spille sammen med andre - og netop disse oplevelser er noget af det, der gør det rigtig sjovt. Musikskolen tilbyder orkestre, bands og sammenspil på alle niveauer, så husk at melde dig til et af de mange tilbud. Det er gratis, når du går til instrumentalundervisning. Musikskolen har f.eks. både en MESSINGSKOLE og en KORSKOLE, hvor du både får masser af sammenspil og soloundervisning.

Kompagnonlærerordningen

Musikskolen underviser alle 1. og 2. klasserne i kommunen under den såkaldte "Kompagnonlærer-ordning". Musikskolens rytmikpædagoger og klassens egen lærer deltager i musikundervisningen, som foregår i skoletiden, og som således er gratis.